Produkti
-
1 kg. Zaļie sparģeļi
-
120 g. SviestsVegānu versijai - izmantot vegāno sviestu
-
1 tējk. Cukurs
-
1 gab. Citrons(i)
-
ValriekstiSadrupināti
-
SālsPēc garšas
-
2 l ŪdensVārīšanai
Apraksts
Pavasaris daudzviet Eiropā ir sparģeļu laiks, kad tos iekļauj gan restorānu un krodziņu ēdienkartēs, gan gatavo mājās visdažādākajās variācijās. Tie lieliski garšo ar citrusaugļu sviestu – šajā receptē ar citronu, bet tikpat labi var izmantot arī apelsīnu.
Soļi
1
Paveikts
|
Sparģeļus noskalo, nomizo (apakšējo trešdaļu) un sasien nelielās buntītēs. |
2
Paveikts
|
Lielā katlā uzvāra 2l ūdens, pievieno 2 tējkarotes sāls, cukuru un 1,5 ēdamkarotes sviesta. Ieliek sparģeļus un uz vidējas uguns vāra ~ 10 minūtes. |
3
Paveikts
|
Nelielā pannā, bez taukvielām, ieber riekstus un viegli apgrauzdē. |
4
Paveikts
|
Rūpīgi noskalotam un nosusinātam citronam norīvē miziņu. Citronu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Mazā panniņā izkausē atlikušo sviestu, pievieno citronu sulu un miziņu, iemaisa sāli. |
5
Paveikts
|
Sparģeļus izņem no katla, rūpīgi notecina un liek uz šķīvja. Pārlej ar citronu sviestu un pārkaisa riekstus. Lai labi garšo! |