Produkti
- 1 kg. Zaļie sparģeļi
- 120 g. SviestsVegānu versijai - izmantot vegāno sviestu
- 1 tējk. Cukurs
- 1 gab. Citrons(i)
- ValriekstiSadrupināti
- SālsPēc garšas
- 2 l ŪdensVārīšanai
Apraksts
Pavasaris daudzviet Eiropā ir sparģeļu laiks, kad tos iekļauj gan restorānu un krodziņu ēdienkartēs, gan gatavo mājās visdažādākajās variācijās. Tie lieliski garšo ar citrusaugļu sviestu – šajā receptē ar citronu, bet tikpat labi var izmantot arī apelsīnu.
Soļi
1 Paveikts | Sparģeļus noskalo, nomizo (apakšējo trešdaļu) un sasien nelielās buntītēs. |
2 Paveikts | Lielā katlā uzvāra 2l ūdens, pievieno 2 tējkarotes sāls, cukuru un 1,5 ēdamkarotes sviesta. Ieliek sparģeļus un uz vidējas uguns vāra ~ 10 minūtes. |
3 Paveikts | Nelielā pannā, bez taukvielām, ieber riekstus un viegli apgrauzdē. |
4 Paveikts | Rūpīgi noskalotam un nosusinātam citronam norīvē miziņu. Citronu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Mazā panniņā izkausē atlikušo sviestu, pievieno citronu sulu un miziņu, iemaisa sāli. |
5 Paveikts | Sparģeļus izņem no katla, rūpīgi notecina un liek uz šķīvja. Pārlej ar citronu sviestu un pārkaisa riekstus. Lai labi garšo! |