0 0
Zaļie sparģeļi citronu sviestā

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
1 kg. Zaļie sparģeļi
120 g. Sviests Vegānu versijai - izmantot vegāno sviestu
1 tēj.k. Cukurs
1 gab. Citrons
Valrieksti Sadrupināti
Sāls Pēc garšas
2 l. Ūdens Vārīšanai

Zaļie sparģeļi citronu sviestā

Receptes īpašības
  • Vegānisks
  • 30 min.
  • Porcijas 4
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Pavasaris daudzviet Eiropā ir sparģeļu laiks, kad tos iekļauj gan restorānu un krodziņu ēdienkartēs, gan gatavo mājās visdažādākajās variācijās. Tie lieliski garšo ar citrusaugļu sviestu – šajā receptē ar citronu, bet tikpat labi var izmantot arī apelsīnu.

Soļi

1
Paveikts

Sparģeļus noskalo, nomizo (apakšējo trešdaļu) un sasien nelielās buntītēs.

2
Paveikts

Lielā katlā uzvāra 2l ūdens, pievieno 2 tējkarotes sāls, cukuru un 1,5 ēdamkarotes sviesta. Ieliek sparģeļus un uz vidējas uguns vāra ~ 10 minūtes.

3
Paveikts

Nelielā pannā, bez taukvielām, ieber riekstus un viegli apgrauzdē.

4
Paveikts

Rūpīgi noskalotam un nosusinātam citronam norīvē miziņu. Citronu pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Mazā panniņā izkausē atlikušo sviestu, pievieno citronu sulu un miziņu, iemaisa sāli.

5
Paveikts

Sparģeļus izņem no katla, rūpīgi notecina un liek uz šķīvja. Pārlej ar citronu sviestu un pārkaisa riekstus.

Lai labi garšo!

Gatavosim.lv

gatavsoim.lv maskarpones siers
iepriekšējais
Maskarpones siera garšaugu rulete
sulas kaviārs gatavosim.lv
nākamais
Augļu sulas kaviārs
gatavsoim.lv maskarpones siers
iepriekšējais
Maskarpones siera garšaugu rulete
sulas kaviārs gatavosim.lv
nākamais
Augļu sulas kaviārs