Produkti
-
3 Olu baltums(i)
-
2 tējk. Vaniļas ekstraktsVar aizvietot ar vaniļas esenci
-
250 g Pūdercukurs
-
1 tējk. Malts kanēlis
-
400 g MandelesJa vēlies cepumus dekorēt ar mandelēm, tad būs nepieciešams nedaudz lielāks daudzums mandeļu
-
0.5 tējk. Mandeļu ekstrakts
-
2 tējk. Ūdens
Apraksts
Svētku laiks asociējas ar aromātiskiem un gardiem našķiem, piekritīsi? Šoreiz piedāvājam pagatavot trauslos, gaisīgos un bezgala gardos mandeļu cepumus ar kanēli.
Soļi
1
Paveikts
|
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 140 grādu temperatūrai. Cepešpannā ieklāj cepampapīru. |
2
Paveikts
|
Olu baltumus sakuļ līdz stingrām putām. Vienu ēdamkaroti putu atliek, jo vēlāk tās būs nepieciešamas cepumu apsmērēšanai. Olu baltumam lēnām pievieno lielāko daļu (4/5) pūdercukura, 1/5 daļu atstājot cepšanas procesam. Rūpīgi samaisa. |
3
Paveikts
|
Pievieno vaniļas ekstraktu, maltu kanēli un mandeļu ekstraktu. |
4
Paveikts
|
Mandeles sīki sasmalcina, izmantojot blenderi. Pusi no sasmalcināto mandeļu daudzuma pievieno iepriekš sagatavotajai masai un apmaisa. |
5
Paveikts
|
Cepumu mīklai jābūt diezgan biezai. Ja konsistence tomēr šķiet nepietiekami bieza, pievieno lielāku daudzumu sasmalcināto mandeļu. |
6
Paveikts
|
Darba virsmu nokaisa ar atlikušo pūdercukura daudzumu. Sagatavoto cepumu mīklu izrullē apmēram 5 mm biezumā. Ar apaļu cepumu formu izgriež mīklas aplīšus un tos kārto uz cepampapīra, kas ieklāts cepešpannā. |
7
Paveikts
|
Iepriekš atlikto olas baltumu sajauc ar aukstu ūdeni, apsmērē cepumus. |
8
Paveikts
|
Cep 140 grādu temperatūrā aptuveni 25-30 minūtes. |
9
Paveikts
|
Cepumus pasniedz, kad tie ir atdzisuši. Dekorē ar mandelēm, pūdercukuru vai citām piedevām pēc izvēles. |