0 0
Ziemassvētku cepumi ar mandelēm

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
3 Olu baltums(i)
2 tējk. Vaniļas ekstrakts Var aizvietot ar vaniļas esenci
250 g Pūdercukurs
1 tējk. Malts kanēlis
400 g Mandeles Ja vēlies cepumus dekorēt ar mandelēm, tad būs nepieciešams nedaudz lielāks daudzums mandeļu
0.5 tējk. Mandeļu ekstrakts
2 tējk. Ūdens

Ziemassvētku cepumi ar mandelēm

  • 45 min.
  • Porcijas 10
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Svētku laiks asociējas ar aromātiskiem un gardiem našķiem, piekritīsi? Šoreiz piedāvājam pagatavot trauslos, gaisīgos un bezgala gardos mandeļu cepumus ar kanēli.

Soļi

1
Paveikts

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 140 grādu temperatūrai. Cepešpannā ieklāj cepampapīru.

2
Paveikts

Olu baltumus sakuļ līdz stingrām putām. Vienu ēdamkaroti putu atliek, jo vēlāk tās būs nepieciešamas cepumu apsmērēšanai. Olu baltumam lēnām pievieno lielāko daļu (4/5) pūdercukura, 1/5 daļu atstājot cepšanas procesam. Rūpīgi samaisa.

3
Paveikts

Pievieno vaniļas ekstraktu, maltu kanēli un mandeļu ekstraktu.

4
Paveikts

Mandeles sīki sasmalcina, izmantojot blenderi. Pusi no sasmalcināto mandeļu daudzuma pievieno iepriekš sagatavotajai masai un apmaisa.

5
Paveikts

Cepumu mīklai jābūt diezgan biezai. Ja konsistence tomēr šķiet nepietiekami bieza, pievieno lielāku daudzumu sasmalcināto mandeļu.

6
Paveikts

Darba virsmu nokaisa ar atlikušo pūdercukura daudzumu. Sagatavoto cepumu mīklu izrullē apmēram 5 mm biezumā. Ar apaļu cepumu formu izgriež mīklas aplīšus un tos kārto uz cepampapīra, kas ieklāts cepešpannā.

7
Paveikts

Iepriekš atlikto olas baltumu sajauc ar aukstu ūdeni, apsmērē cepumus.

8
Paveikts

Cep 140 grādu temperatūrā aptuveni 25-30 minūtes.

9
Paveikts

Cepumus pasniedz, kad tie ir atdzisuši. Dekorē ar mandelēm, pūdercukuru vai citām piedevām pēc izvēles.

iepriekšējais
Karamelizēti burkāni
nākamais
Vistas cepetis ar āboliem un plūmēm
iepriekšējais
Karamelizēti burkāni
nākamais
Vistas cepetis ar āboliem un plūmēm