Produkti
- 3 Olu baltums(i)
- 2 tējk. Vaniļas ekstraktsVar aizvietot ar vaniļas esenci
- 250 g Pūdercukurs
- 1 tējk. Malts kanēlis
- 400 g MandelesJa vēlies cepumus dekorēt ar mandelēm, tad būs nepieciešams nedaudz lielāks daudzums mandeļu
- 0.5 tējk. Mandeļu ekstrakts
- 2 tējk. Ūdens
Apraksts
Svētku laiks asociējas ar aromātiskiem un gardiem našķiem, piekritīsi? Šoreiz piedāvājam pagatavot trauslos, gaisīgos un bezgala gardos mandeļu cepumus ar kanēli.
Soļi
1 Paveikts | Cepeškrāsni uzkarsē līdz 140 grādu temperatūrai. Cepešpannā ieklāj cepampapīru. |
2 Paveikts | Olu baltumus sakuļ līdz stingrām putām. Vienu ēdamkaroti putu atliek, jo vēlāk tās būs nepieciešamas cepumu apsmērēšanai. Olu baltumam lēnām pievieno lielāko daļu (4/5) pūdercukura, 1/5 daļu atstājot cepšanas procesam. Rūpīgi samaisa. |
3 Paveikts | Pievieno vaniļas ekstraktu, maltu kanēli un mandeļu ekstraktu. |
4 Paveikts | Mandeles sīki sasmalcina, izmantojot blenderi. Pusi no sasmalcināto mandeļu daudzuma pievieno iepriekš sagatavotajai masai un apmaisa. |
5 Paveikts | Cepumu mīklai jābūt diezgan biezai. Ja konsistence tomēr šķiet nepietiekami bieza, pievieno lielāku daudzumu sasmalcināto mandeļu. |
6 Paveikts | Darba virsmu nokaisa ar atlikušo pūdercukura daudzumu. Sagatavoto cepumu mīklu izrullē apmēram 5 mm biezumā. Ar apaļu cepumu formu izgriež mīklas aplīšus un tos kārto uz cepampapīra, kas ieklāts cepešpannā. |
7 Paveikts | Iepriekš atlikto olas baltumu sajauc ar aukstu ūdeni, apsmērē cepumus. |
8 Paveikts | Cep 140 grādu temperatūrā aptuveni 25-30 minūtes. |
9 Paveikts | Cepumus pasniedz, kad tie ir atdzisuši. Dekorē ar mandelēm, pūdercukuru vai citām piedevām pēc izvēles. |