Idejas olu liķiera izmantošanai
Tīram, oriģināli pagatavotam olu liķierim nav nemaz tik daudz cienītāju, toties dažādām liķiera variācijām un kombinācijām piekritēju netrūkst. Turklāt virtuvē olu liķieris lieliski noder par pamatu vai piedevu citu garšīgu ēdienu un dzērienu pagatavošanai.
Olu liķiera krēms
Atsevišķi saputo 100 ml saldā krējuma un 250 g maskarpones siera samaisa ar 4 ēdk. olu liķiera un 50 g cukura. Iecilā saputotos produktus kopā. Sadrupina 100 g trauslu cepumu un samaisa ar 30 g sakapātu riekstu. Deserta trauciņos kārtās liek pagatavoto krēma un cepumu maisījumu. Var arī apsļakstīt ar olu liķieri.
Iereibusī mērce
Ņemam 100 ml šokolādes mērces (der gan mājās pagatavota, gan veikalā pirkta gatavā mērce) samaisa ar 4 ēdk. olu liķiera.
Lieliska piedeva, piemēram, vaniļas saldējumam!
Pildījums tortēm
250 ml saldā krējuma saputo ar 1 paciņu vaniļas cukura un 1 paciņu saldā krējuma biezinātāja (nopērkams veikalos), iecilā 5 ēdk. olu liķiera un 3 ēdk. maltu vai saberztu mandeļu.