Kulinārijas tūre gardēžiem uz saulaino Itāliju!
Brīnišķīga daba, karstasinīgs temperaments un izsmalcinātā virtuve – tās ir trīs lietas, kuras raksturo Itāliju un pašus itāļus. Šī saulainā zeme ar īpašo gatavošanas kultūru ļāvusi itāļiem jau gadiem ilgi baudīt patiesi bagātīgus, no dabīgas vides nākušus produktus, un pārstāvēt visā pasaulē plaši atpazīstamus ēdienus.
Ko mēs darīsim?
Gatavosim tradicionālo itāļu picu
Itāļi ir slaveni ar picu gatavošanas meistarību un praksi. Sākotnēji pica ir bijusi tikai maize, kas apslacīta ar eļļu un garšaugiem. Mūsdienās picu gatavošanas tradīcijas ir apaugušas ar dažādām niansēm un produktu papildinājumiem. Arī mums būs iespēja piedalīties un pašiem tās gatavot un, protams, degustēt pagatavoto. Picas garšu burvību mums atklās itāļu šefpavārs, daloties ar saviem noslēpumiem un padarot šo procesu par īstu garšas baudījumu.
Darbosimies pastas gatavošanas meistarklasē
Pasta ir ēdiens, kas simbolizē un lielākajai daļai asociējas tieši ar Itāliju. To var pagatavot vairāk kā 300 dažādās formās un no visdažādākajiem produktiem. Itālijā pastas veidi katrā reģionā tiek saukti citādi. Sākotnēji tas bijis zemnieku ēdiens, bet vēlāk, uzlabojot pastas gatavošanas mākslu, kļuvis par turīgu ģimeņu iecienītu mielastu. Uzzināsim, kā pareizi pagatavot pastu, ar kādām piedevām to vislabāk pasniegt un kā padarīt gatavošanas procesu par īstiem svētkiem, kurus pavadīt kopā ar saviem tuvākajiem!
Profesionāla itāļu pavāra pavadībā gatavosim tradicionālo itāļu kūku un itāļu tradicionālo Tozzetti
Itāļu tradicionālā kūka ir neiztrūkstošs gardums katrā itāļu virtuvē. Karsts kakao, kafija vai liķieris ir īstā piedeva šim desertam. Mums būs iespēja iemācīties pagatavot īpašo kūku, kuras recepti vedīsim mājās un vēlāk dalīsimies ar draugiem.
Tozzetti gatavošanas meistarklasē uzzināsim šo cepumu gatavošanas noslēpumus un nozīmīgākās detaļas. Iemērkti vīnā, tie itāļiem ir īpašs gardums, ko pasniedz lielākoties svētkos. Uzzināsim, ar ko atšķiras tā gatavošana dažādos Itālijas reģionos un atradīsim sev visatbilstošākās garšas.
Kas raksturīgs šai kūkai?
Kūkas galvenās sastāvdaļas - mandeles un burkāni!
Kas ir Tozzetti?
Visbiežāk - mandeļu un lazdu riekstu cepumi, kas raksturīgi tieši Lazio reģionam!
Dosimies “Trifeļu medībās”
Trifele ir izsmalcinātākā delikatese pasaulē. To nevar ne vārīt, ne cept, ne izaudzēt mākslīgi. Trifeļu medībās dosimies kopā ar īpaši apmācītiem suņiem, baudīsim trifeļu tik ļoti atšķirīgo smaržu un garšu. Šis būs īsts garšu ceļojums pavisam autentiskā vidē. Mēs iemācīsimies pagatavot šo delikatesi atbilstoši augstas klases kulinārijas tradīcijām. Tā būs pieredze, kuru neviens Tev nevarēs atņemt!
Kas ir trifeles?
Reta sēna, kas aug zem zemes. Tām ir dažādas šķirnas un 80% no visām tiek atrastas tieši Eiropā!
Kā mēs tās meklēsim?
Meklējumos mums palīdzēs vairāki suņi. Meklēšanas process ir viens no faktoriem kāpēc trifeles ir dārgas.
Braucienā ar retro velosipēdiem
Dosimies izbraucienā ar retro velosipēdu un baudīt tradicionālos ēdienus pašā Romas sirdī! Gandrīz sešu stundu ilgajā izbraucienā Tev būs iespēja iepazīties ar profesionālu gidu un kulinārijas ekspertu, kurš parādīs pašas lieliskākās vietas!
Viesosimies vīna darītavās
Mums būs iespēja baudīt Itālijas lielāko bagātību- vīnu, kas izcili papildina itāļu ēdienus. Vīna dārzu šarms šo procesu padara neaizmirstamu! Uzzināsim tā darīšanas procesa aizkulises un baudīsim dažādo garšu nianšu buķeti.
Rotu meistarklase
Gatavosim pašas savas rotas, liekot lietā iztēli, intuīciju un savu radošumu. Smelsimies jaunas idejas, kā pagatavot brīnišķīgas kaklarotas, roku un kāju sprādzes.
Jogas nodarbība
Rītu sāksim ar ķermeņa lutināšanu, iesildoties jaunai dienai, baudīsim spirdzinošu peldi baseinā, burbuļvannā un relaksāciju saunā olīvu dārzu ieskautā idillē.
7 soļu programma “Kā dzīvot viegli sievietei”
Braucienā apgūsim interesantus rīkus un pildīsim praktiskus uzdevumus, kas Tev būs lielisks palīgs ceļā uz dziļāku izpratni par sevi, savām spēcīgajām pusēm, talantiem un dotībām. Kopīgi atradīsim tieši Tev vispiemērotākos rīkus un veidus, kā uzlabot ikdienas kvalitāti un dzīvi dzīvot viegli – ar baudu!
Kur mēs dzīvosim?
Lazio ir Itālijas sirds un Rietumu civilizācijas, kā arī kristīgās kultūras šūpulis, zaļu pauguru, mazu celiņu, ezeru un daudz dažādu mītu apvīts reģions, kur ir iespēja baudīt brīnišķīgus kalnus, nogāzes un iespaidīgus horizontus virs nelielām itāļu pilsētiņām. Rudens mēneši ir kā radīti vīna, olīvu, eļļu un citu vietējo velšu baudīšanai.
Mēs dzīvosim brīnišķīgā lauku burvības, olīvkoku ieskautā itāļu villā Agriturismo Nociquerceto, plunčāsimies baseinā un izbaudīsim īstu itāļu romantiku pavisam netālu no Romas.
Ceļojumu organizē :
Antra Boitmane
lektore un veselīga dzīvesveida entuziaste
Ēst gatavošana, dažādu kultūru iepazīšana caur kulinārijas prizmu ir mana sirdslieta, ar kuru vēlos aizraut arī citus!
Kopīgi ar līdzīgi domājošiem gardēžiem šoreiz dosimies iepazīt Itāliju! Braucienā apgūsim gatavošanas prasmes, satiksim jaunus draugus, kopīgi baudīsim Itālijas vīna dārzu burvību!
Redzēt, iepazīt, uzzināt, izbaudīt un atgriezties ikdienas gaitās ar jaunu enerģijas devu, to novēlu katram!
Dodamies uz Itāliju!
Vienas biļetes cena : 790 EUR
Ar draugiem - letāk!
Iegādājoties vismaz 2 biļetes - vienas biļetes cena 735 EUR
Pirmā iemaksa: 200 EUR
Vietu skaits ierobežots!
Jautājumu gadījumā sazinies ar mums!
Dalības maksā iekļauts:
BROKASTIS UN VAKARIŅAS
NAKTSMĪTNES VILLĀ
DEGUSTĀCIJAS UN MEISTARKLASES
NAKTSMĪTNES ROMĀ
TRANSPORTS AKTIVITĀŠU IETVAROS
EKSKURSIJAS UN KULINĀRIJAS TŪRES
Papildus izmaksas:
APDROŠINĀŠANA
AVIOLIDOJUMS
Ja nepieciešams, mēs bez papildu maksas Tev palīdzēsim piemeklēt izdevīgākos lidojumu risinājumus!
PAPILDUS EKSKURSIJAS
Pirmā iemaksa ceļotāja plānu maiņas dēļ netiek atgriezta! Šādā gadījumā ceļojumu iespējams mainīt ar kādu citu, kurš vēlas doties.
Ceļojuma programmā ceļojumu organizētāja neietekmējamu apstākļu dēļ var būt iespējamas izmaiņas.