Produkti
- 4 Kartupeļi (lis)
- 400 g Cūkgaļa
- 1 burciņa SkābenesIesakām Spilvas ražotās, jo tur skābenes ir bez kātiņiem
- 1 Burkāns(i)
- 1 Baltais sīpols
- 2 Buljona kubiņš(i)
- 3 Vistu ola(s)Varītas
- Skābenes
Garšvielas
- Pēc gaumes Sāls
- Pēc gaumes Melnie pipari
- Pēc gaumes Lauru lapa(s)
Apraksts
Skābeņu zupa vispār jau ir vasaras zupa, bet tā jau parasti ir, ka zaļumus visvairāk novērtējam tieši ziemā.
Ja nav iespējams izmantot svaigas skābenes, zupai var izmantot veikalos nopērkamas sālītās skābenes burkās.
Soļi
1 Paveikts | Katliņā liek vārīt gaļu, pievieno sāli un buljona kubiņus. Kad gaļa ir izvārījusies, izņem no kalta, sagriež gabaliņos un liek atpakaļ katlā esošajā buljonā. |
2 Paveikts | Burkānu sīki sagriež vai sarīvē, sīpolu sagriež un abus kopā liek uz pannas cepties. Cep tik ilgi, kamēr gan sīpols, gan burkāns nedaudz apbrūnē. |
3 Paveikts | Kartupeļus nomizo, sagriež kubiciņos un liek katlā pie gaļas. Tam visam pievieno piparus, lauru lapas apcepto burkānu un sīpolu. Vēl nedaudz pavāra un pievieno skābenes no burciņas. |
4 Paveikts | Kad zupa gatava, pievieno gabaliņos sagrieztas olas un krējumu. Tas arī viss – pavisam vienkārši, ātri un gardi! |