Produkti
-
3 kg Trusis
-
5 ēd.k. Saldais krējums
-
3 ēd.k. Majonēze
-
3 ēd.k. Sinepes
-
3 lielas daiviņas Ķiploks(i)
-
1 Citrons(i)
-
1 ēd.k. Kviešu milti
-
Garšvielu maisījumsSāls, pipari u.c.
Apraksts
Tā kā truša gaļa, to pareizi sagatavojot, ir mīksta un garšīga, tad labprāt parādīšu recepti, kas ir pavisam vienkārši pagatavojama un patīkami pārsteigs ēdājus. Lai gaļa būtu pikantāka, to veselu dienu marinēsim krējuma marinādē un tikai tad liksim uz pannas. Truša gaļa pēc garšas nedaudz atgādina vistas gaļu, taču rūdīti gardēži atšķirību noteikti jutīs.
Soļi
1
Paveikts
|
Trusi sadalām gabalos un liek traukā. Pāri trusim lej krējuma marinādi. |
2
Paveikts
|
Marinādes pagatavošanaSajauc krējumu, majonēzi, sinepes, citrona sulu, sasmalcinātus ķilokus un garšvielas. Šajā marinādē trusi tur 24 h (pietiek ar 12 h, taču, ja vēlaties izteiktāku garšu, iesakam marinēt diennakti). |
3
Paveikts
|
Kad truša gaļa ir iemarinējusies, liek to uz, ar sviestu ietaukotas, pannas un apcep. Kad gabaliņi apcepušies, tos liek sautējamā katlā. Trusim pāri lej mērci. |
4
Paveikts
|
Mērces pagatavošanaTajā pašā pannā izkausē vēl nedaudz sviesta, sviestā iejauc 1 ēdk. miltus un krējuma marinādi, kurā marinējām trusi. Kad mērce gatava, lej to pāri trusim un sautējam apmēram 30 min. līdz trusis gatavs. |