0 0
Truša gaļa pikantajā krējuma mērcē

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
3 kg Trusis
5 ēd.k. Saldais krējums
3 ēd.k. Majonēze
3 ēd.k. Sinepes
3 lielas daiviņas Ķiploks(i)
1 Citrons
1 ēd.k. Kviešu milti
Garšvielu maisījums Sāls, pipari u.c.

Truša gaļa pikantajā krējuma mērcē

  • 60 min.
  • Porcijas 5
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Tā kā truša gaļa, to pareizi sagatavojot, ir mīksta un garšīga, tad labprāt parādīšu recepti, kas ir pavisam vienkārši pagatavojama un patīkami pārsteigs ēdājus. Lai gaļa būtu pikantāka, to veselu dienu marinēsim krējuma marinādē un tikai tad liksim uz pannas. Truša gaļa pēc garšas nedaudz atgādina vistas gaļu, taču rūdīti gardēži atšķirību noteikti jutīs.

Soļi

1
Paveikts

Trusi sadalām gabalos un liekam traukā. Pāri trusim liesim krējuma marinādi.

2
Paveikts

Marinādes pagatavošana

Sajauc krējumu, majonēzi, sinepes, citrona sulu, sasmalcinātus ķilokus un garšvielas. Šajā marinādē trusi turam 24 h (pietiek ar 12 h, taču, ja vēlies izteiktāku garšu, iesakam marinēt diennakti).

3
Paveikts

Kad truša gaļa ir iemarinējusies, liekam to uz, ar sviestu ietaukotas, pannas un apcepam. Kad gabaliņi apcepušies, liekam tos sautējamā katlā. Trusim pāri liesim mērci.

4
Paveikts

Mērces pagatavošana

Tajā pašā pannā izkausē vēl nedaudz sviesta, sviestā iejauc 1 ēdk. miltus un krējuma marinādi, kurā marinējām trusi. Kad mērce gatava, lejam to pāri trusim un sautējam apmēram 30 min. līdz trusis gatavs.

Gatavosim.lv

iepriekšējais
Meža gaļa vīna marinādē
nākamais
Pica ar šķiņķi, ananāsiem un šampinjoniem
iepriekšējais
Meža gaļa vīna marinādē
nākamais
Pica ar šķiņķi, ananāsiem un šampinjoniem