0 0
Ķirbju humuss

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
350 g Ķirbis Nomizots, attīrīts
1 ēd.k. Olīveļļa
2 ēd.k. Kaltēti garšaugi Pēc izvēles, piemēram, dilles, baziliks, pētersīļi utt.
35 g Sezama sēklas
75 g Indijas rieksti
1 tējk. Malts koriands
1 ēd.k. Sojas mērce
2 daiviņas Ķiploks(i) Sasmalcinātas
Čili pulveris Pēc garšas
Sāls

Uzturvērtība

16.2 g
Tauki
6.1 g
Proteīni
12.3 g
Ogļhidrāti
205 kcal
Kalorijas

Ķirbju humuss

Receptes īpašības
  • Vegānisks
  • 45 min.
  • Porcijas 4
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Humuss ir ne tikai garda, bet arī veselīga veģetārā uzkoda, kas ir iecienīta visā pasaulē. Tuvojoties rudens ražai, pagatavo humusu no vitamīniem bagātās dārza veltes – ķirbja! Iesakām to pasniegt ar dārzeņiem, grauzdētu maizi, lavašu vai galetēm.

Soļi

1
Paveikts

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2
Paveikts

Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos un novieto uz cepampapīra, kas ir ieklāts cepešpannā. Pārlaista ar eļļu un pārkaisa ar kaltētiem garšaugiem.

3
Paveikts

Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz ķirbis kļūst mīksts.

4
Paveikts

Blenderī vai virtuves kombainā liek izcepto ķirbi, pievieno sezama sēklas, Indijas riekstus, maltu koriandru, sojas mērci, sasmalcinātu ķiploku, čili pulveri un sāli pēc garšas.

5
Paveikts

Blendē līdz viendabīgai, krēmīgai masai.

6
Paveikts

Humusu pasniedz kā uzkodu ar maizi, galetēm, lavašu vai dārzeņiem.

Antra

iepriekšējais
Krāsnī cepts ķirbis ar garšaugiem
nākamais
Vegāna kvinojas zupa ar pupiņām
iepriekšējais
Krāsnī cepts ķirbis ar garšaugiem
nākamais
Vegāna kvinojas zupa ar pupiņām