Produkti
-
350 g ĶirbisNomizots, attīrīts
-
1 ēd.k. Olīveļļa
-
2 ēd.k. Kaltēti garšaugiPēc izvēles, piemēram, dilles, baziliks, pētersīļi utt.
-
35 g Sezama sēklas
-
75 g Indijas rieksti
-
1 tējk. Malts koriands
-
1 ēd.k. Sojas mērce
-
2 daiviņas Ķiploks(i)Sasmalcinātas
-
Čili pulverisPēc garšas
-
Sāls
Apraksts
Humuss ir ne tikai garda, bet arī veselīga veģetārā uzkoda, kas ir iecienīta visā pasaulē. Tuvojoties rudens ražai, pagatavo humusu no vitamīniem bagātās dārza veltes – ķirbja! Iesakām to pasniegt ar dārzeņiem, grauzdētu maizi, lavašu vai galetēm.
Soļi
1
Paveikts
|
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. |
2
Paveikts
|
Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos un novieto uz cepampapīra, kas ir ieklāts cepešpannā. Pārlaista ar eļļu un pārkaisa ar kaltētiem garšaugiem. |
3
Paveikts
|
Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz ķirbis kļūst mīksts. |
4
Paveikts
|
Blenderī vai virtuves kombainā liek izcepto ķirbi, pievieno sezama sēklas, Indijas riekstus, maltu koriandru, sojas mērci, sasmalcinātu ķiploku, čili pulveri un sāli pēc garšas. |
5
Paveikts
|
Blendē līdz viendabīgai, krēmīgai masai. |
6
Paveikts
|
Humusu pasniedz kā uzkodu ar maizi, galetēm, lavašu vai dārzeņiem. |