Produkti
- 350 g ĶirbisNomizots, attīrīts
- 1 ēd.k. Olīveļļa
- 2 ēd.k. Kaltēti garšaugiPēc izvēles, piemēram, dilles, baziliks, pētersīļi utt.
- 35 g Sezama sēklas
- 75 g Indijas rieksti
- 1 tējk. Malts koriands
- 1 ēd.k. Sojas mērce
- 2 daiviņas Ķiploks(i)Sasmalcinātas
- Čili pulverisPēc garšas
- Sāls
Apraksts
Humuss ir ne tikai garda, bet arī veselīga veģetārā uzkoda, kas ir iecienīta visā pasaulē. Tuvojoties rudens ražai, pagatavo humusu no vitamīniem bagātās dārza veltes – ķirbja! Iesakām to pasniegt ar dārzeņiem, grauzdētu maizi, lavašu vai galetēm.
Soļi
1 Paveikts | Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. |
2 Paveikts | Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos un novieto uz cepampapīra, kas ir ieklāts cepešpannā. Pārlaista ar eļļu un pārkaisa ar kaltētiem garšaugiem. |
3 Paveikts | Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz ķirbis kļūst mīksts. |
4 Paveikts | Blenderī vai virtuves kombainā liek izcepto ķirbi, pievieno sezama sēklas, Indijas riekstus, maltu koriandru, sojas mērci, sasmalcinātu ķiploku, čili pulveri un sāli pēc garšas. |
5 Paveikts | Blendē līdz viendabīgai, krēmīgai masai. |
6 Paveikts | Humusu pasniedz kā uzkodu ar maizi, galetēm, lavašu vai dārzeņiem. |