0 0
Asā zupa meksikāņu gaumē

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
400 g Liellopa maltā gaļa
100 g Sīpols(i)
200 g Sarkanās pupiņas
100 g Burkāns(i)
1/2 Sarkanais čili pipars Pēc garšas (zupas asumu pielāgo, variējot ar čili pipara daudzumu)
250 g Tomāts(i)
1 ēd.k. Tomātu pasta
100 g Saldā paprika
100 g Konservēta kukurūza
1 tējk. Augu eļļa
Paprikas pulveris Pēc garšas
Malti sarkanie pipari Pēc garšas
Malti melnie pipari Pēc garšas
Sāls Pēc garšas
Zaļumi Pēc izvēles (pasniegšanai)

Uzturvērtība

23.8 g
Tauki
24 g
Proteīni
23 g
Ogļhidrāti
406 kcal
Kalorijas

Asā zupa meksikāņu gaumē

Receptes īpašības
  • Ass ēdiens
  • 120 min.
  • Porcijas 4
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Meksikāņu virtuvi raksturo asi, ar garšaugiem bagāti un aromātiski ēdieni. Ja esi pikantu garšu cienītājs, šī recepte pavisam noteikti neliks vilties! Sātīgā un sildošā zupa meksikāņu gaumē ir populāra visā pasaulē. Tās asumu vari pielāgot, variējot ar čili pipara daudzumu.

Soļi

1
Paveikts

Iepriekšējā dienā pupiņas noskalo un iemērc aukstā ūdenī uz nakti. Nākamajā dienā pupiņas liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni (proporcijā 1:3) un vāra uz mērenas uguns, katlu pārklājot ar vāku.

2
Paveikts

Pannā uzkarsē eļļu, apcep malto gaļu un pievieno sāli.

3
Paveikts

Sasmalcina sīpolu un burkānu. Sīpolu pievieno maltajai gaļai, apcep uz lēnas uguns, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pēc tam pievieno burkānu un turpina apcept vēl apmēram 4 minūtes.

4
Paveikts

Tomātus attīra no mizas un sablendē, līdz tiek iegūta biezeņa konsistence. Tomātu masu pievieno pannas saturam, rūpīgi apmaisa un sautē dažas minūtes.

5
Paveikts

Saldo papriku sagriež nelielos gabalos. Čili piparu un ķiploku sīki sasmalcina.

6
Paveikts

Saldo papriku, čili piparu, ķiploku pievieno pannas saturam un turpina sautēt, ik pa brīdim apmaisot.

7
Paveikts

Atsevišķā katlā pārliek pannas saturu, pievieno vārītas pupiņas un konservētu kukurūzu.

8
Paveikts

Katlā pievieno verdošu ūdeni tādā daudzumā, lai tas nosegtu dārzeņus un pupiņas. Ja vēlies, lai zupa ir šķidrāka, pievieno lielāku ūdens daudzumu.

9
Paveikts

Pievieno maltus melnos un sarkanos piparus, paprikas pulveri, kā arī sāli pēc garšas. Vāra uz vidējas uguns 5 minūtes.

10
Paveikts

Pirms pasniegšanas zupu pārkaisa ar zaļumiem. Labu apetīti!

Gatavosim.lv

iepriekšējais
Lēcu krēmzupa ar svaigu piparmētru
nākamais
Vistas gaļas zupa ar kariju
iepriekšējais
Lēcu krēmzupa ar svaigu piparmētru
nākamais
Vistas gaļas zupa ar kariju