Produkti
-
400 g Liellopa maltā gaļa
-
100 g Sīpols(i)
-
200 g Sarkanās pupiņas
-
100 g Burkāns(i)
-
1/2 Sarkanais čili piparsPēc garšas (zupas asumu pielāgo, variējot ar čili pipara daudzumu)
-
250 g Tomāts(i)
-
1 ēd.k. Tomātu pasta
-
100 g Saldā paprika
-
100 g Konservēta kukurūza
-
1 tējk. Augu eļļa
-
Paprikas pulverisPēc garšas
-
Malti sarkanie pipariPēc garšas
-
Malti melnie pipariPēc garšas
-
SālsPēc garšas
-
ZaļumiPēc izvēles (pasniegšanai)
Apraksts
Meksikāņu virtuvi raksturo asi, ar garšaugiem bagāti un aromātiski ēdieni. Ja esi pikantu garšu cienītājs, šī recepte pavisam noteikti neliks vilties! Sātīgā un sildošā zupa meksikāņu gaumē ir populāra visā pasaulē. Tās asumu vari pielāgot, variējot ar čili pipara daudzumu.
Soļi
1
Paveikts
|
Iepriekšējā dienā pupiņas noskalo un iemērc aukstā ūdenī uz nakti. Nākamajā dienā pupiņas liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni (proporcijā 1:3) un vāra uz mērenas uguns, katlu pārklājot ar vāku. |
2
Paveikts
|
Pannā uzkarsē eļļu, apcep malto gaļu un pievieno sāli. |
3
Paveikts
|
Sasmalcina sīpolu un burkānu. Sīpolu pievieno maltajai gaļai, apcep uz lēnas uguns, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pēc tam pievieno burkānu un turpina apcept vēl apmēram 4 minūtes. |
4
Paveikts
|
Tomātus attīra no mizas un sablendē, līdz tiek iegūta biezeņa konsistence. Tomātu masu pievieno pannas saturam, rūpīgi apmaisa un sautē dažas minūtes. |
5
Paveikts
|
Saldo papriku sagriež nelielos gabalos. Čili piparu un ķiploku sīki sasmalcina. |
6
Paveikts
|
Saldo papriku, čili piparu, ķiploku pievieno pannas saturam un turpina sautēt, ik pa brīdim apmaisot. |
7
Paveikts
|
Atsevišķā katlā pārliek pannas saturu, pievieno vārītas pupiņas un konservētu kukurūzu. |
8
Paveikts
|
Katlā pievieno verdošu ūdeni tādā daudzumā, lai tas nosegtu dārzeņus un pupiņas. Ja vēlies, lai zupa ir šķidrāka, pievieno lielāku ūdens daudzumu. |
9
Paveikts
|
Pievieno maltus melnos un sarkanos piparus, paprikas pulveri, kā arī sāli pēc garšas. Vāra uz vidējas uguns 5 minūtes. |
10
Paveikts
|
Pirms pasniegšanas zupu pārkaisa ar zaļumiem. Labu apetīti! |