0 0
Lēcu krēmzupa ar svaigu piparmētru

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
150 g Sarkanās lēcas
1 Sīpols(i) Neliels
1 Burkāns(i) Neliels
30 ml Saulespuķu eļļa
15 g Sviests
30 g Kviešu milti
50 ml Saldais krējums Tauku saturs - 35%
1/2 Citrons(i) Dekorēšanai
Piparmētras Pāris zariņi dekorēšanai
Sāls
Malti melnie pipari

Uzturvērtība

15.3 g
Tauki
10 g
Proteīni
29 g
Ogļhidrāti
302 kcal
Kalorijas

Lēcu krēmzupa ar svaigu piparmētru

  • 30 min.
  • Porcijas 4
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Vēsās un lietainās rudens dienas ir īstais laiks, kad baudīt sātīgas un sildošas krēmzupas! Šī recepte īpaši noderēs tiem, kas lūko pēc ātri pagatavojamām maltītēm, jo sarkano lēcu krēmzupas pagatavošanai ir nepieciešama vien pusstunda.

Soļi

1
Paveikts

Lēcas noskalo, ber katlā un pārlej ar 1 litru ūdens. Vāra uz vidējas uguns.

2
Paveikts

Kamēr lēcas vārās, notīra burkānus un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus sīki sasmalcina.

3
Paveikts

Tiklīdz lēcas sāk vārīties, samazina uguni, rūpīgi noņem putas un pievieno vēl 200 ml ūdens. Turpina vārīt uz vidējas uguns 10 minūtes.

4
Paveikts

Uzkarsē pannu, ielej eļļu, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un apcep sīpolu 2-3 minūtes, līdz tas iegūst zeltainu nokrāsu. Klāt liek burkānu un turpina apcept pāris minūtes, nepārtraukti maisot. Lēnām pievieno miltus, maisa un turpina cept vēl 2 minūtes.

5
Paveikts

Pannas saturu uzmanīgi pārliek katlā, kurā atrodas iepriekš uzvārītās lēcas ar ūdeni, un samaisa. Pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas.

6
Paveikts

Rūpīgi sablendē, līdz tiek iegūta viendabīga konsistence.

7
Paveikts

Zupu lej bļodās, pirms pasniegšanas dekorē ar citrona šķēlīti un piparmētru.

iepriekšējais
Vegāna kvinojas zupa ar pupiņām
nākamais
Asā zupa meksikāņu gaumē
iepriekšējais
Vegāna kvinojas zupa ar pupiņām
nākamais
Asā zupa meksikāņu gaumē