Produkti
- 150 g Sarkanās lēcas
- 1 Sīpols(i)Neliels
- 1 Burkāns(i)Neliels
- 30 ml Saulespuķu eļļa
- 15 g Sviests
- 30 g Kviešu milti
- 50 ml Saldais krējumsTauku saturs - 35%
- 1/2 Citrons(i)Dekorēšanai
- PiparmētrasPāris zariņi dekorēšanai
- Sāls
- Malti melnie pipari
Apraksts
Vēsās un lietainās rudens dienas ir īstais laiks, kad baudīt sātīgas un sildošas krēmzupas! Šī recepte īpaši noderēs tiem, kas lūko pēc ātri pagatavojamām maltītēm, jo sarkano lēcu krēmzupas pagatavošanai ir nepieciešama vien pusstunda.
Soļi
1 Paveikts | Lēcas noskalo, ber katlā un pārlej ar 1 litru ūdens. Vāra uz vidējas uguns. |
2 Paveikts | Kamēr lēcas vārās, notīra burkānus un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus sīki sasmalcina. |
3 Paveikts | Tiklīdz lēcas sāk vārīties, samazina uguni, rūpīgi noņem putas un pievieno vēl 200 ml ūdens. Turpina vārīt uz vidējas uguns 10 minūtes. |
4 Paveikts | Uzkarsē pannu, ielej eļļu, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un apcep sīpolu 2-3 minūtes, līdz tas iegūst zeltainu nokrāsu. Klāt liek burkānu un turpina apcept pāris minūtes, nepārtraukti maisot. Lēnām pievieno miltus, maisa un turpina cept vēl 2 minūtes. |
5 Paveikts | Pannas saturu uzmanīgi pārliek katlā, kurā atrodas iepriekš uzvārītās lēcas ar ūdeni, un samaisa. Pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas. |
6 Paveikts | Rūpīgi sablendē, līdz tiek iegūta viendabīga konsistence. |
7 Paveikts | Zupu lej bļodās, pirms pasniegšanas dekorē ar citrona šķēlīti un piparmētru. |