Produkti
-
500 g ĶirbisNomizots un attīrīts
-
Kaltēti garšaugiPiemēram, baziliks, timiāns, pētersīļi
-
RozmarīnsPēc garšas, apmēram 3-4 zariņi
-
2 daiviņas Ķiploks(i)Sasmalcināts
-
1 ēd.k. Olīveļļa
-
Sāls
-
Malti melnie pipari
Apraksts
Klāt ir ķirbju ražas laiks, kas nozīmē – ir īstais laiks gatavot un baudīt ēdienus no šīs gardās rudens veltes! Piedāvājam pagatavot krāsnī ceptu ķirbi, kas garšo lieliski gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva pie gaļas ēdieniem.
Soļi
1
Paveikts
|
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. |
2
Paveikts
|
Attīrītu ķirbi sagriež 2-3 cm lielos gabaliņos. |
3
Paveikts
|
Ķirbja gabaliņus ievieto traukā, viegli pārlaista ar olīveļļu, pievieno ķiploku un pārber ar garšvielu maisījumu. Ļauj ievilkties 20-30 minūtes. |
4
Paveikts
|
Liek uz cepamā papīra, kas ir ieklāts cepešpannā. Pievieno rozmarīna zariņus, sāli un piparus. |
5
Paveikts
|
Cep 180 grādos apmēram 25-30 minūtes. Ķirbis ir gatavs, tiklīdz kļūst zeltains un mīksts. Pasniedz kā pamatēdienu vai piedevu pie gaļas ēdieniem. |