Produkti
- 500 g ĶirbisNomizots un attīrīts
- Kaltēti garšaugiPiemēram, baziliks, timiāns, pētersīļi
- RozmarīnsPēc garšas, apmēram 3-4 zariņi
- 2 daiviņas Ķiploks(i)Sasmalcināts
- 1 ēd.k. Olīveļļa
- Sāls
- Malti melnie pipari
Apraksts
Klāt ir ķirbju ražas laiks, kas nozīmē – ir īstais laiks gatavot un baudīt ēdienus no šīs gardās rudens veltes! Piedāvājam pagatavot krāsnī ceptu ķirbi, kas garšo lieliski gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva pie gaļas ēdieniem.
Soļi
1 Paveikts | Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. |
2 Paveikts | Attīrītu ķirbi sagriež 2-3 cm lielos gabaliņos. |
3 Paveikts | Ķirbja gabaliņus ievieto traukā, viegli pārlaista ar olīveļļu, pievieno ķiploku un pārber ar garšvielu maisījumu. Ļauj ievilkties 20-30 minūtes. |
4 Paveikts | Liek uz cepamā papīra, kas ir ieklāts cepešpannā. Pievieno rozmarīna zariņus, sāli un piparus. |
5 Paveikts | Cep 180 grādos apmēram 25-30 minūtes. Ķirbis ir gatavs, tiklīdz kļūst zeltains un mīksts. Pasniedz kā pamatēdienu vai piedevu pie gaļas ēdieniem. |