Produkti
-
5 Kartupeļi (lis)
-
6 Mednieku desiņas
-
4 Marinēti gurķi
-
400 g Tomāti savā sulā
-
Skābais krējums
-
Melnās olīvas bez kauliņiem
-
Citrons(i)
-
3 ēd.k Tomātu mērce
-
1 Sīpols(i)
-
2 daiviņas Ķiploks(i)
-
2 Buljona kubiņš(i)
-
Sāls
-
Malti melnie pipari
-
Baziliks
Apraksts
Šī būs recepte ātrajai mājas soļankai. Atkarībā no ūdens daudzuma, katrs var zupas šķidrumu variēt, taču iesakām izmēģināt biezu un sātīgu.
Soļi
1
Paveikts
|
Kartupeļus nomizo un sagriež kubiciņos. |
2
Paveikts
|
Paralēli sagriež desu un sīpolu gabaliņos. Sasmalcina ķiploku un to visu liek uz pannas cepties. |
3
Paveikts
|
Kad desa ir apcepusies, pievieno tomātus gabaliņos, tomātu mērci un garšvielas. Mazliet pasautē. |
4
Paveikts
|
Kad kartupeļi ir gandrīz izvārījušies, liek tiem klāt apcepto desu ar tomātiem. |
5
Paveikts
|
Zupai pievieno gabaliņos sagrieztu gurķi un baziliku. Baziliks zupai dos ĪSTO garšu, taču drošības pēc šo garšaugu pirms pievienošanas zupai, nogaršo to, jo tas ir gaumes jautājums. Mazliet pavāra. Kad zupa gatava, ļauj tai ievilkties vēl 10 min. |
6
Paveikts
|
PasniegšanaTomātu zupu pasniedz ar krējumu, melnajām olīvām un svaiga citrona šķēlīti! Gardi! |
7
Paveikts
|
BonusiņšReceptē tā nav paredzēts, bet garšas pastiprināšanai var pievienot 1 ēdk. 9% etiķa vai adžiku, kas padara zupu asāku un ”kreftīgāku”. |