3 0
Ātrā mājas soļanka

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
5 Kartupeļi (lis)
6 Mednieku desiņas
4 Marinēti gurķi
400 g Tomāti savā sulā
Skābais krējums
Melnās olīvas bez kauliņiem
Citrons(i)
3 ēd.k Tomātu mērce
1 Sīpols(i)
2 daiviņas Ķiploks(i)
2 Buljona kubiņš(i)
Sāls
Malti melnie pipari
Baziliks

Ātrā mājas soļanka

Virtuve:
  • 60 min.
  • Porcijas 6
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Šī būs recepte ātrajai mājas soļankai. Atkarībā no ūdens daudzuma, katrs var zupas šķidrumu variēt, taču iesakām izmēģināt biezu un sātīgu.

Soļi

1
Paveikts

Kartupeļus nomizo un sagriež kubiciņos.
Liek katlā ar ūdeni (ūdeni tikai tik daudz, lai apsegtu kartupeļus), pievieno buljona kubiciņus un vāra.

2
Paveikts

Paralēli sagriež desu un sīpolu gabaliņos. Sasmalcina ķiploku un to visu liek uz pannas cepties.

3
Paveikts

Kad desa ir apcepusies, pievieno tomātus gabaliņos, tomātu mērci un garšvielas. Mazliet pasautē.

4
Paveikts

Kad kartupeļi ir gandrīz izvārījušies, liek tiem klāt apcepto desu ar tomātiem.

5
Paveikts

Zupai pievieno gabaliņos sagrieztu gurķi un baziliku. Baziliks zupai dos ĪSTO garšu, taču drošības pēc šo garšaugu pirms pievienošanas zupai, nogaršo to, jo tas ir gaumes jautājums. Mazliet pavāra. Kad zupa gatava, ļauj tai ievilkties vēl 10 min.

6
Paveikts

Pasniegšana

Tomātu zupu pasniedz ar krējumu, melnajām olīvām un svaiga citrona šķēlīti! Gardi!

7
Paveikts

Bonusiņš

Receptē tā nav paredzēts, bet garšas pastiprināšanai var pievienot 1 ēdk. 9% etiķa vai adžiku, kas padara zupu asāku un ”kreftīgāku”.

Kartupeļu pankūkas, Balts šķīvis, Zaļumi, Krējums, Recepte
iepriekšējais
Gardās kartupeļu pankūkas
Varžu zupa, Grauzdiņi, Katls, Recepte
nākamais
Varžu zupiņa
Kartupeļu pankūkas, Balts šķīvis, Zaļumi, Krējums, Recepte
iepriekšējais
Gardās kartupeļu pankūkas
Varžu zupa, Grauzdiņi, Katls, Recepte
nākamais
Varžu zupiņa