1 0
Ātrā mājas soļanka

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
5 Kartupeļi (is)
6 Mednieku desiņas
4 Marinēti gurķi
400 g Tomāti savā sulā
Skābais krējums
Melnās olīvas bez kauliņiem
Citrons
3 ēd.k Tomātu mērce
1 Sīpols(i)
2 daiviņas Ķiploks(i)
2 Buljona kubiņš(i)
Sāls
Malti melnie pipari
Baziliks

Ātrā mājas soļanka

Virtuve:
  • 60 min.
  • Porcijas 6
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Šī būs recepte ātrajai mājas soļankai. Atkarībā no ūdens daudzuma, katrs var zupas šķidrumu variēt, taču iesakām izmēģināt biezu un sātīgu.

Soļi

1
Paveikts

Kartupeļus nomizojam un sagriežam kubiciņos.
Liekam katlā ar ūdeni (ūdeni tikai tik daudz, lai apsegtu kartupeļus), pievienojam buljona kubiciņus un vāram.

2
Paveikts

Paralēli sagriežam desu un sīpolu gabaliņos. Sasmalcinām ķiploku un to visu liekam uz pannas cepties.

3
Paveikts

Kad desa ir apcepusies, pievienojam tomātus gabaliņos, tomātu mērci un garšvielas. Mazliet pasautējam.

4
Paveikts

Kad kartupeļi ir gandrīz izvārījušies, liekam tiem klāt apcepto desu ar tomātiem.

5
Paveikts

Zupai pievieno gabaliņos sagrieztu gurķi un baziliku. Baziliks zupai dos ĪSTO garšu, taču drošības pēc šo garšaugu pirms pievienošanas zupai, nogaršojiet, jo tas ir gaumes jautājums. Mazliet pavāram. Kad zupa gatava, ļaujam tai ievilkties vēl 10 min.

6
Paveikts

Pasniegšana

Tomātu zupu pasniedz ar krējumu, melnajām olīvām un svaiga citrona šķēlīti! Gardi!

7
Paveikts

Bonusiņš

Receptē tā nav paredzēts, bet garšas pastiprināšanai var pievienot 1 ēdk. 9% etiķa vai adžiku, kas padara zupu asāku un ”kreftīgāku”.

Gatavosim.lv

iepriekšējais
Gardās kartupeļu pankūkas
nākamais
Varžu zupiņa
iepriekšējais
Gardās kartupeļu pankūkas
nākamais
Varžu zupiņa