0 0
Cūkgaļas cepetis ar garšaugiem un ķiploku

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
1.5 kg Cūkgaļa Cepetim vispiemērotākā ir kakla karbonāde vai šķiņķis
Garšvielu maisījums cūkgaļai Pēc garšas
8-10 daiviņas Ķiploks(i)
Sāls Pēc garšas
Malti melnie pipari Pēc garšas
Rozmarīns 2-4 zariņi
Medus Pēc izvēles

Cūkgaļas cepetis ar garšaugiem un ķiploku

Virtuve:
  • 120 min.
  • Porcijas 5
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Vai piekritīsi, ka sulīgs un gards cepetis ir neatņemama svētku galda sastāvdaļa? Gatavojot cūkgaļas cepeti pēc šīs receptes, vari būt drošs – svētku maltīte būs nevainojami garda un aromātiska! Cepeti pasniedz ar piedevām pēc izvēles, piemēram, kartupeļiem, sēņu mērci vai štovētiem kāpostiem.

Soļi

1
Paveikts

Cepeša galabu no visām pusēm sadursta ar naža galu un iesprauž ķiploka daiviņas. Ja ķiploka daiviņas ir lielas, tās sagriež mazākos gabaliņos.

2
Paveikts

Gaļu ierīvē ar garšvielu maisījumu, sāli un pipariem. Pievieno rozmarīnu. Ņem vērā, ja garšvielu maisījuma sastāvā jau ir sāls, papildu sāls nav jāpievieno!

3
Paveikts

Cepeša gabalu ietin apmēram 5 folija kārtās.

4
Paveikts

Folijā ietīto cepeša gabalu liek cepešpannā, kurā iepriekš ieliets neliels daudzums karstā ūdens.

5
Paveikts

Cepeti cep iepriekš sakarsētā krāsnī apmēram 1 stundu un 20 minūtes 220 grādu temperatūrā. Vajadzības gadījumā cepšanas laikā cepešpannā pievieno papildu karsto ūdeni, lai cepetis nekļūtu sauss.

6
Paveikts

Cepeti izņem no krāsns, uzmanīgi attin foliju un ar iedur ar nazi. Ja gaļa ir mīksta un gatava, foliju pilnībā noņem un cepeti atkārtoti liek krāsnī uz aptuveni 10 minūtēm, lai tas apbrūninātos (cepeti var apsmērēt ar medu, ja vēlies, lai izveidojas kraukšķīga garoziņa). Lai labi garšo!

Antra

iepriekšējais
Sarkano kāpostu salāti ar vīnu
nākamais
Klasiskā medus kūka
iepriekšējais
Sarkano kāpostu salāti ar vīnu
nākamais
Klasiskā medus kūka