Produkti
- 1.5 kg CūkgaļaCepetim vispiemērotākā ir kakla karbonāde vai šķiņķis
- Garšvielu maisījums cūkgaļaiPēc garšas
- 8-10 daiviņas Ķiploks(i)
- SālsPēc garšas
- Malti melnie pipariPēc garšas
- Rozmarīns2-4 zariņi
- MedusPēc izvēles
Apraksts
Vai piekritīsi, ka sulīgs un gards cepetis ir neatņemama svētku galda sastāvdaļa? Gatavojot cūkgaļas cepeti pēc šīs receptes, vari būt drošs – svētku maltīte būs nevainojami garda un aromātiska! Cepeti pasniedz ar piedevām pēc izvēles, piemēram, kartupeļiem, sēņu mērci vai štovētiem kāpostiem.
Soļi
1 Paveikts | Cepeša galabu no visām pusēm sadursta ar naža galu un iesprauž ķiploka daiviņas. Ja ķiploka daiviņas ir lielas, tās sagriež mazākos gabaliņos. |
2 Paveikts | Gaļu ierīvē ar garšvielu maisījumu, sāli un pipariem. Pievieno rozmarīnu. Ņem vērā, ja garšvielu maisījuma sastāvā jau ir sāls, papildu sāls nav jāpievieno! |
3 Paveikts | Cepeša gabalu ietin apmēram 5 folija kārtās. |
4 Paveikts | Folijā ietīto cepeša gabalu liek cepešpannā, kurā iepriekš ieliets neliels daudzums karstā ūdens. |
5 Paveikts | Cepeti cep iepriekš sakarsētā krāsnī apmēram 1 stundu un 20 minūtes 220 grādu temperatūrā. Vajadzības gadījumā cepšanas laikā cepešpannā pievieno papildu karsto ūdeni, lai cepetis nekļūtu sauss. |
6 Paveikts | Cepeti izņem no krāsns, uzmanīgi attin foliju un ar iedur ar nazi. Ja gaļa ir mīksta un gatava, foliju pilnībā noņem un cepeti atkārtoti liek krāsnī uz aptuveni 10 minūtēm, lai tas apbrūninātos (cepeti var apsmērēt ar medu, ja vēlies, lai izveidojas kraukšķīga garoziņa). Lai labi garšo! |