Produkti
-
500 ml Saldais krējums
-
10 g Vaniļas cukurs
-
3 plāksnes Želatīns plāksnēs
-
Zilais pārtikas krāsotājs
-
150 g Cukurs
-
100 g Mellenes
-
100 g Kazenes
-
10 g Piparmētras
Apraksts
Panna kotta – Itālijas deserts ar saldo krējumu, želatīnu un vaniļu. Panna kottas tiešais tulkojums nozīmē vārīts krēms, tomēr tas nav vārīts krēms, bet gan krēma pudiņš ar dažādu sastāvdaļu papildinājumu.
Soļi
1
Paveikts
|
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm. |
2
Paveikts
|
Vaniļas cukuru aplej ar saldo krējumu, pievieno cukuru, vāra maisījumu kamēr sāk burbuļot, pēc tam noņem no uguns. |
3
Paveikts
|
Ar ūdeni aplieto želatīnu pievieno pie sakarsēta saldā krējuma, pievieno zilo pārtikas krāsotāju, krāsotāju pievieno nedaudz, tā lai saldais krējums kļūtu zilgans. Kārtīgi samaisa, kamēr želatīns līdz galam vēl nav izkusis. |
4
Paveikts
|
Iegūto masu salej pa formiņām un ieliek ledusskapī līdz sastingšanai. Gatavo panna kottu izdekorē ar ogām un piparmētru. |