Produkti
- 500 ml Saldais krējums
- 10 g Vaniļas cukurs
- 3 plāksnes Želatīns plāksnēs
- Zilais pārtikas krāsotājs
- 150 g Cukurs
- 100 g Mellenes
- 100 g Kazenes
- 10 g Piparmētras
Apraksts
Panna kotta – Itālijas deserts ar saldo krējumu, želatīnu un vaniļu. Panna kottas tiešais tulkojums nozīmē vārīts krēms, tomēr tas nav vārīts krēms, bet gan krēma pudiņš ar dažādu sastāvdaļu papildinājumu.
Soļi
1 Paveikts | Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm. |
2 Paveikts | Vaniļas cukuru aplej ar saldo krējumu, pievieno cukuru, vāra maisījumu kamēr sāk burbuļot, pēc tam noņem no uguns. |
3 Paveikts | Ar ūdeni aplieto želatīnu pievieno pie sakarsēta saldā krējuma, pievieno zilo pārtikas krāsotāju, krāsotāju pievieno nedaudz, tā lai saldais krējums kļūtu zilgans. Kārtīgi samaisa, kamēr želatīns līdz galam vēl nav izkusis. |
4 Paveikts | Iegūto masu salej pa formiņām un ieliek ledusskapī līdz sastingšanai. Gatavo panna kottu izdekorē ar ogām un piparmētru. |