Produkti
- 500 g Teļa gaļa
- 1 l Liellopa gaļas buljons
Mērcei
- 2 Olu dzeltenumi
- 30 g Sinepes
- 200 ml Augu eļļa
- 150 g Konservēts tuncis
- 3-4 gab. Anšovu fileja
- 30 g Kaperi
- Sāls
- Melnie pipari
- Pētersīļi
- Zaļie lociņi
Apraksts
Poētisks itāļu nosaukums Vitello Tonnato – teļa gaļa tunča mērcē, kuru pasniedz aukstu kā uzkodu pie vīna vai kā vieglas pusdienas vasaras laikā. Zivs un gaļa diezgan reti tiek komponēti uz viena šķivja, bet maigās teļa gaļas un konservēta tunča duets ir diezgan harmonisks.
Soļi
1 Paveikts | Paņem attīrītu teļa gaļu un ietin to cepšanas papīrā, cieši aptin ar diegu no abām pusēm, lai sanāktu desas forma. |
2 Paveikts | Buljonu uzliek uz plīts un vāra, verdošā buljonā ieliek pārsieto teļa gaļu, aizver katlu ar vāku un izslēdz plīti. |
3 Paveikts | Gaļa lēnā garā gatavosies siltā buljonā un iegūs ļoti maigu garšu un konsistenci. |
4 Paveikts | Olu dzeltenumus apkaisa ar sāli un melniem pipariem, sakuļ ar mikseri, un pamazām sāk liet augu eļļu. |
5 Paveikts | Pievieno konservētu tunci, anšovu fileju, pusi no kaperiem, dažas ēdamkarotes buljona un sasmalcinā visu ar blenderi, iegūtai konsistencei jābūt līdzīgai kā krējumam, ja konsistence ir pārāk bieza, tad var pievienot vēl nedaudz buljona. |
6 Paveikts | Paņem teļa gaļu, sagriež to plānās šķēlēs, saliek uz šķīvja, un aplej ar pagatavoto mērci. |
7 Paveikts | Pasniedz ar kaperiem, kas palikuši pāri un sagrieztiem zaļumiem. |