0 0
Vitello Tonnato

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
500 g Teļa gaļa
1 l Liellopa gaļas buljons
Mērcei
2 Olu dzeltenumi
30 g Sinepes
200 ml Augu eļļa
150 g Konservēts tuncis
3-4 gab. Anšovu fileja
30 g Kaperi
Sāls
Melnie pipari
Pētersīļi
Zaļie lociņi

Uzturvērtība

28 g
Tauki
41 g
Proteīns
1 g
Ogļhidrāti
460 kcal.
Kalorijas

Vitello Tonnato

Virtuve:
  • 180 min.
  • Porcijas 4
  • Sarežģīti

Produkti

  • Mērcei

Apraksts

Dalīties

Poētisks itāļu nosaukums Vitello Tonnato – teļa gaļa tunča mērcē, kuru pasniedz aukstu kā uzkodu pie vīna vai kā vieglas pusdienas vasaras laikā. Zivs un gaļa diezgan reti tiek komponēti uz viena šķivja, bet maigās teļa gaļas un konservēta tunča duets ir diezgan harmonisks.

Soļi

1
Paveikts

Paņem attīrītu teļa gaļu un ietin to cepšanas papīrā, cieši aptin ar diegu no abām pusēm, lai sanāktu desas forma.

2
Paveikts

Buljonu uzliek uz plīts un vāra, verdošā buljonā ieliek pārsieto teļa gaļu, aizver katlu ar vāku un izslēdz plīti.

3
Paveikts

Gaļa lēnā garā gatavosies siltā buljonā un iegūs ļoti maigu garšu un konsistenci.
Gaļu atstāj atdzist buljonā 3-4 stundas, uz šī laika beigām var sākt gatavot mērci.

4
Paveikts

Olu dzeltenumus apkaisa ar sāli un melniem pipariem, sakuļ ar mikseri, un pamazām sāk liet augu eļļu.

5
Paveikts

Pievieno konservētu tunci, anšovu fileju, pusi no kaperiem, dažas ēdamkarotes buljona un sasmalcinā visu ar blenderi, iegūtai konsistencei jābūt līdzīgai kā krējumam, ja konsistence ir pārāk bieza, tad var pievienot vēl nedaudz buljona.

6
Paveikts

Paņem teļa gaļu, sagriež to plānās šķēlēs, saliek uz šķīvja, un aplej ar pagatavoto mērci.

7
Paveikts

Pasniedz ar kaperiem, kas palikuši pāri un sagrieztiem zaļumiem.

Saltimbocca, balts šķīvis, citrons, recepte
iepriekšējais
Saltimbocca
Smūtijs, Glāze, Salmiņš, Recepte
nākamais
Persiku un burkānu smūtijs
Saltimbocca, balts šķīvis, citrons, recepte
iepriekšējais
Saltimbocca
Smūtijs, Glāze, Salmiņš, Recepte
nākamais
Persiku un burkānu smūtijs