Produkti
-
Canolli čaulām
-
500 g Kviešu milti
-
1 Vistu ola(s)
-
1 ēdk. Olīveļļa
-
1 ēdk. Baltais cukurs
-
60 ml Sarkanvīns
-
3 ēdk. Piens
-
Cepšanai - atkarībā no katliņa tilpuma Olīveļļa
-
1 Vistu ola(s)baltums - maliņu salīmēšanai
-
Canolli pildījumam
-
1 kg Rikotas siers
-
200 g Pūdercukurspapildus - dekorēšanai
-
Šķipsniņa Kanēlis
-
Pēc gaumes PistācijasSagrieztas
Apraksts
Klasiskais Itāļu deserts – zeltaina mīklas čauliņā, kurā iepildīts gards rikotas siers ar dažādām garšu kombinācijām. Šoreiz pildījumam izmantojam tikai rikotas sieru, kanēli un cukuru, taču rikotu var sajaukt ar dažādām sastāvdaļam. Canolli galus dekorējam ar pistācijām. Ar norādītajām sastāvdaļām iespējams izveidot aptuveni 24 canolli.
Soļi
1
Paveikts
|
Canolli čaulu veidošanaLielā bļodā ievieto miltus, kuriem centrā izveido bedrīti. Bedrītē ievieto olas, olīveļļu, sarkanvīnu un pienu. |
2
Paveikts
|
Mīklu izrullē aptuveni 3 milimetru biezumā un izmantojot glāzi vai bļodiņu izpiež aplīšus aptuveni 10 centimetru diametrā. |
3
Paveikts
|
Izveidotos mīklas aplīšus aptin ap speciālu canolli tūbiņu, kas veidota no metāla vai koka. Var izmantot arī citus cilindriskus objektus, kas var izturēt karstu eļļu. Maliņas salīmē kopā ar olas baltumu. |
4
Paveikts
|
Mīklu kopā ar cilindriem ievieto karstā eļļas peldē un cep kamēr zeltaini. Izveidotās čaulas atstāj atdzesēties. |
5
Paveikts
|
Pildījuma pagatavošanaBļodā saimaisa rikotas sieru ar pūdercukuru un šķipsniņu kanēļa. Izmantojot konditorejas maisiņu izveidoto krēmu iepilda canolli čauliņās. |
6
Paveikts
|
Canolli galus apber ar sasmalcinātām pistācijām |