Produkti
-
4 Vistu ola(s)
-
4 Biezpiena paciņa(s)
-
ĶiršiVai citi augļi
-
3 ēd.k. Baltais cukurs
-
Skābais krējums
-
Vanilīna cukurs
Apraksts
Šī ir viena no vienkāršākajām saldo ēdienu receptēm, jo nav jārēķina mistiskas mērvienības un tilpumi (lieta, kas daudziem ļoti nepatīk). Turklāt, tā ir ļoti ātri pagatavojama, tāpēc virtuvē nav jāpavada viss vakars. Šis saldais ir starp kūku un maigu biezpiena sacepumu. Garnējums sacepumam dod īpašu ”odziņu”, tāpēc droši varat variēt ar to pēc saviem ieskatiem – āboli, ķirši, plūmes, rabarberi u.c.
Soļi
1
Paveikts
|
Biezpienam pievieno olas, putraimus, cukuru un vaniļu pēc garšas, samaisa vienmērīgu masu. Ietauko cepampannu (sviests vai margarīns) un pilda masu pannā. Virsu garnē ar svaigiem ķiršiem, kas atdalīti no kauliņiem. |
2
Paveikts
|
Pannu liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem un cep, kamēr garnējums paliek mīksts – apm. 15 – 20 min. Šo laiku nevajadzētu pārsniegt, jo biezpiens paliks sauss. |
3
Paveikts
|
Sacepumu izņem no krāsns un atdzesē, lai ir mēreni silts. Virsū garnē ar skābo krējumu, kuram virsū uzberam cukuru (pēc izvēles). |