1 0
Marinētas sēnes

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
Svaigas sēnes
1 Diļļu kāts(i)
1 daiviņa Ķiploks(i)
600 ml Ūdens
200 ml Galda etiķis 9% galda etiķa
1/2 ēd.k. Baltais cukurs
Krustnagliņas
Smaržīgie pipari
1 Baltais sīpols
1 ēd.k. Sāls

Marinētas sēnes

Receptes īpašības
  • Vegānisks
  • 90 min.
  • Porcijas 4
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Šis laikam ir viens no labākajiem ēdieniem ziemā, bet marinēšana ir nedaudz piņķerīga padarīšana. Tomēr rezultāts ir vienkārši lielisks, tāpēc iesakam pamēģināt! Marinēšanai no Latvijas meža vislabāk izmantot bērzlapes, jo salīdzinot ar baravikām, tās ir samērā stingras – nav tik gaļīgas.

Soļi

1
Paveikts

Svaigas sēnes 20 minūtes vāra sālsūdenī.

2
Paveikts

Burciņas, kurās liksiet sēnes, kārtīgi izmazgā verdošā ūdenī – tā, lai nekas lieks nepaliek iekšā. Kādreiz bija noteikts, ka burciņas jāvāra, bet patiesībā tas nav vajadzīgs. Sausās, kārtīgi izslaucītās burkās kārto novārītās sēnes un pamīšus liek sīpolu gredzentiņus. Pašā augšā liek ķiploka daiviņu un diļļu kātu. Tam visam pa virsu lej atdzesētu marinādi. (Marinādi gatavo sajaucot visas satāvdaļas katliņā un uzvāra tā, lai sāk mest burbuļus, un tad jāatdzesē. To var darīt jau laicīgi, lai nav jāgaida, kamēr atdzisīs).

3
Paveikts

Tad, jau piepildītām burciņām uzliek vāciņus (nav jāskrūvē) un liek katlā. Vāciņus labāk nopirkt jaunus, lai būtu droši, ka sēnes nesabojāsies. Skrūvējamos vākus var nopirkt gan Rimi, gan Elvi, gan Mego veikalos.

4
Paveikts

Uz katla pamatnes uzklāj dvielīti vai ieliek koka dēlīti, lai burkas karsējoties neskaras pie kalta dibena un nesasprāgst. Kad burkas ir katlā, piepilda to ar ūdeni tik daudz, lai 2/3 no burkas ir ūdenī un 30 min vāra. Kad vārīšanās ir beigusies, ņem burkas ārā no katla (uzmanību! Burkas ir ļoti karstas, tāpēc jāapbruņojas ar cimdiem! Uz galda, kur liksiet burkas, arī iesaku uzklāt dvielīti) un skrūvē kārtīgi vāciņus virsū. Lai pārbaudītu, vai ir stingri aizskrūvēts, burkas apgāž otrādi un skatās vai nesūcas ārā marināde. Ja ne, tad sēnes ir gatavas un jāļauj tik iemarinēties.

Biezpiena sacepums, Ķirši, Recepte
iepriekšējais
Biezpiena sacepums ar ķiršiem
nākamais
Saldā ābolmaize ar kanēli
Biezpiena sacepums, Ķirši, Recepte
iepriekšējais
Biezpiena sacepums ar ķiršiem
nākamais
Saldā ābolmaize ar kanēli