0 0
Ābolu strūdele ar kanēli

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
180 g Kviešu milti
3 ēd. k. Augu eļļa
80 ml Ūdens
400 g Ābols(i) Iesakām izvēlēties sarkanos ābolus
1 tējk. Cukurs
4 ēd. k. Rozīnes
30 g Sviests
1 tējk. Malts kanēlis

Ābolu strūdele ar kanēli

  • 100 min.
  • Porcijas 4
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Piepildi māju ar saldas un aromātiskas ābolu strūdeles smaržu! Ābolu strūdele, šķiet, ir viens no populārākajiem desertiem visā pasaulē. Strūdeles burvība slēpjas ne tikai gardajā ābolu pildījumā, bet arī trauslajā, plānajā mīklā. Desertu var pasniegt, kā vien sirds kāro – ar saldējuma bumbu, siltu vaniļas mērci vai ogu ievārījumu.

Soļi

1
Paveikts

Rozīnes iemērc siltā ūdeni.

2
Paveikts

Lielā traukā ieber miltus. Miltu vidū uztaisa nelielu bedrīti, kurā lēnām lej izkausētu sviestu un siltu ūdeni. Ar rokām mīca mīklu, līdz tā kļūst stingra.

3
Paveikts

Mīklu pārliek citā traukā, apsedz ar tīru virtuves dvielīti un noliek siltā vietā uz 25 minūtēm.

4
Paveikts

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai.

5
Paveikts

Ābolus nomazgā, notīra, atdala no serdēm un sagriež mazos gabaliņos.

6
Paveikts

Rozīnes, cukuru, ābolus un kanēli samaisa kopā.

7
Paveikts

Uz darba virsmas izklāj tīru virtuves dvielīti, pārkaisa ar miltiem un uz tā izrullē sagatavoto mīklu apmēram 1-2 mm biezumā (četrstūra formā). Tas jādara uzmanīgi, lai mīkla nesaplīstu.

8
Paveikts

Mīklu vienmērīgi pārklāj ar sagatavoto ābolu pildījumu, atstājot brīvu vienu malu.

9
Paveikts

Ar virtuves dvielīša palīdzību sarullē ruleti, atstājot brīvo malu augšpusē. Pēc tam uzmanīgi sastiprina strūdeles malas.

10
Paveikts

Strūdeli pārziež ar sviestu un ievieto iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 180-190 grādu temperatūrā apmēram 30-40 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna.

11
Paveikts

Strūdeli atdzesē un pasniedz ar pūdercukuru, saldējuma bumbu, siltu vaniļas mērci vai ogu mērci. Labu apetīti!

iepriekšējais
Vistas cepetis ar āboliem un plūmēm
nākamais
Vistas karijs ar kokosriekstu pienu
iepriekšējais
Vistas cepetis ar āboliem un plūmēm
nākamais
Vistas karijs ar kokosriekstu pienu