Produkti
- 180 g Kviešu milti
- 3 ēd. k. Augu eļļa
- 80 ml Ūdens
- 400 g Ābols(i)Iesakām izvēlēties sarkanos ābolus
- 1 tējk. Cukurs
- 4 ēd. k. Rozīnes
- 30 g Sviests
- 1 tējk. Malts kanēlis
Apraksts
Piepildi māju ar saldas un aromātiskas ābolu strūdeles smaržu! Ābolu strūdele, šķiet, ir viens no populārākajiem desertiem visā pasaulē. Strūdeles burvība slēpjas ne tikai gardajā ābolu pildījumā, bet arī trauslajā, plānajā mīklā. Desertu var pasniegt, kā vien sirds kāro – ar saldējuma bumbu, siltu vaniļas mērci vai ogu ievārījumu.
Soļi
1 Paveikts | Rozīnes iemērc siltā ūdeni. |
2 Paveikts | Lielā traukā ieber miltus. Miltu vidū uztaisa nelielu bedrīti, kurā lēnām lej izkausētu sviestu un siltu ūdeni. Ar rokām mīca mīklu, līdz tā kļūst stingra. |
3 Paveikts | Mīklu pārliek citā traukā, apsedz ar tīru virtuves dvielīti un noliek siltā vietā uz 25 minūtēm. |
4 Paveikts | Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai. |
5 Paveikts | Ābolus nomazgā, notīra, atdala no serdēm un sagriež mazos gabaliņos. |
6 Paveikts | Rozīnes, cukuru, ābolus un kanēli samaisa kopā. |
7 Paveikts | Uz darba virsmas izklāj tīru virtuves dvielīti, pārkaisa ar miltiem un uz tā izrullē sagatavoto mīklu apmēram 1-2 mm biezumā (četrstūra formā). Tas jādara uzmanīgi, lai mīkla nesaplīstu. |
8 Paveikts | Mīklu vienmērīgi pārklāj ar sagatavoto ābolu pildījumu, atstājot brīvu vienu malu. |
9 Paveikts | Ar virtuves dvielīša palīdzību sarullē ruleti, atstājot brīvo malu augšpusē. Pēc tam uzmanīgi sastiprina strūdeles malas. |
10 Paveikts | Strūdeli pārziež ar sviestu un ievieto iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 180-190 grādu temperatūrā apmēram 30-40 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna. |
11 Paveikts | Strūdeli atdzesē un pasniedz ar pūdercukuru, saldējuma bumbu, siltu vaniļas mērci vai ogu mērci. Labu apetīti! |