Produkti
-
1 Vesela vista(s)
-
3 Ābols(i)Cepeša pagatavošanai nepieciešami skābie āboli
-
5-8 Žāvētas melnās plūmesBez kauliņiem
-
1 tējk. Karijs
-
1 tējk. Sinepes
-
Sāls
-
Malti melnie pipari
Apraksts
Nav noslēpums, ka gards un sulīgs vistas cepetis ir gluži vai neatņemama svētku mielasta sastāvdaļa daudzās ģimenēs. Cepeti ir iespējams pagatavot visdažādākajos veidos, pievienojot sev tīkamākās sastāvdaļas. Šoreiz piedāvājam pagatavot vistas cepeti ar āboliem un plūmēm – ātri, vienkārši un, protams, bezgala gardi!
Soļi
1
Paveikts
|
Vistu notīra, noskalo un nosusina ar papīra dvieli. |
2
Paveikts
|
Vistas ierīvē ar sāli, pipariem un kariju gan no iekšpuses, gan no ārpuses. |
3
Paveikts
|
Ābolus nomazgā, notīra un sagriež kubiņos. |
4
Paveikts
|
Žāvētās plūmes izmērcē siltā ūdenī, nosusina un sagriež šķēlītēs. |
5
Paveikts
|
Ābolus un žāvētas plūmes sajauc kopā. |
6
Paveikts
|
Pilda vistu ar sagatavoto ābolu un plūmju maisījumu, pēc tam rūpīgi aizsien ar diegu, lai cepeša pildījums neizbirtu. |
7
Paveikts
|
Vistu no ārpuses apsmērē ar sinepēm. |
8
Paveikts
|
Cepeti ievieto iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 1 stundu. Cepšanas laiks atkarīgs no vistas svara - uz 500 gramiem rēķina vidēji 30 minūtes. |
9
Paveikts
|
Pasniedz ar kartupeļiem vai citām piedevām pēc izvēles. Starp citu, kartupeļus vari cept vienlaicīgi ar cepeti, kārtojot tos cepešpannā zem vistas. Lai labi garšo! |