0 0
Vistas cepetis ar āboliem un plūmēm

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
1 Vesela vista(s)
3 Ābols(i) Cepeša pagatavošanai nepieciešami skābie āboli
5-8 Žāvētas melnās plūmes Bez kauliņiem
1 tējk. Karijs
1 tējk. Sinepes
Sāls
Malti melnie pipari

Uzturvērtība

Vistas cepetis ar āboliem un plūmēm

  • 60 min.
  • Porcijas 6
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Nav noslēpums, ka gards un sulīgs vistas cepetis ir gluži vai neatņemama svētku mielasta sastāvdaļa daudzās ģimenēs. Cepeti ir iespējams pagatavot visdažādākajos veidos, pievienojot sev tīkamākās sastāvdaļas. Šoreiz piedāvājam pagatavot vistas cepeti ar āboliem un plūmēm – ātri, vienkārši un, protams, bezgala gardi!

Soļi

1
Paveikts

Vistu notīra, noskalo un nosusina ar papīra dvieli.

2
Paveikts

Vistas ierīvē ar sāli, pipariem un kariju gan no iekšpuses, gan no ārpuses.

3
Paveikts

Ābolus nomazgā, notīra un sagriež kubiņos.

4
Paveikts

Žāvētās plūmes izmērcē siltā ūdenī, nosusina un sagriež šķēlītēs.

5
Paveikts

Ābolus un žāvētas plūmes sajauc kopā.

6
Paveikts

Pilda vistu ar sagatavoto ābolu un plūmju maisījumu, pēc tam rūpīgi aizsien ar diegu, lai cepeša pildījums neizbirtu.

7
Paveikts

Vistu no ārpuses apsmērē ar sinepēm.

8
Paveikts

Cepeti ievieto iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 1 stundu. Cepšanas laiks atkarīgs no vistas svara - uz 500 gramiem rēķina vidēji 30 minūtes.

9
Paveikts

Pasniedz ar kartupeļiem vai citām piedevām pēc izvēles. Starp citu, kartupeļus vari cept vienlaicīgi ar cepeti, kārtojot tos cepešpannā zem vistas. Lai labi garšo!

iepriekšējais
Ziemassvētku cepumi ar mandelēm
nākamais
Ābolu strūdele ar kanēli
iepriekšējais
Ziemassvētku cepumi ar mandelēm
nākamais
Ābolu strūdele ar kanēli