Produkti
- 1/3 glāze Olīveļļa
- 1/3 glāze Citronu sulano 2-3 citroniem
- 1/2 - 1 ēd.k. Sojas mērce
- 2 daiviņas Ķiploks(i)sasmalcinātas
- 1/2 tējk. Oregano
- 1/4 tējk. Sāls
- 1/4 tējk. Melnie pipari
- 4-6 gab. Vistas krūtiņas filejabez kauliem un ādas
Ananāsu salsai
- 2 glāzes Ananāsssagriezts kubiņos
- 1 Sarkanais čili piparssagriezts kubiņos
- 1/4 glāze Sarkanie sīpolisagriezti kubiņos
- 1/4 glāze Svaigs koriandrssasmalcināts
- 1 glāze Laima sula
Apraksts
Grillēta vista ar citronu, ķiplokiem un ananāsu salsu ir ātra un vienkārši pagatavojama, lieliski piemērota maltītei karstā vasaras dienā!
Soļi
1 Paveikts | 8x8 cepšanas traukā (vai līdzīga izmēra traukā) sakuļ olīveļļu, citronu sulu, sojas mērci, ķiplokus, oregano, sāli un piparus. |
2 Paveikts | Pievieno vistas krūtiņas un pāris reizes apviļā tā, lai tās ir viscaur pārklātas ar marinādi. |
3 Paveikts | Uzliek traukam vāku un marinē vistu no 30 minūtēm līdz 2 stundām. |
4 Paveikts | Uzkarsē vidēji karstu grilu, apmēram līdz 190 grādiem. |
5 Paveikts | Ņem vistas gabaliņus, notecina lieko marinādi un liek uz grila. |
6 Paveikts | Aizver grilam vāku un ļauj vistai gatavoties 6-8 minūtes vistas vienai pusei, tad apgriež uz otru pusi un gatavo vēl 6-8 minūtes. |
7 Paveikts | Kad vista ir apcepusies, ņem gaļu nost no grila, apsedz ar foliju un ļauj tai pastāvēt 5 minūtes. |
8 Paveikts | Tikmēr gatavo salsuVidēja izmēra bļodā liek ananāsus, sarkanos piparus, sarkano sīpolu, koriandru un laima sulu. |
9 Paveikts | Pasniedz kopā ar vistu. |