Produkti
-
1/3 glāze Olīveļļa
-
1/3 glāze Citronu sulano 2-3 citroniem
-
1/2 - 1 ēd.k. Sojas mērce
-
2 daiviņas Ķiploks(i)sasmalcinātas
-
1/2 tējk. Oregano
-
1/4 tējk. Sāls
-
1/4 tējk. Melnie pipari
-
4-6 gab. Vistas krūtiņas filejabez kauliem un ādas
-
Ananāsu salsai
-
2 glāzes Ananāsssagriezts kubiņos
-
1 Sarkanais čili piparssagriezts kubiņos
-
1/4 glāze Sarkanie sīpolisagriezti kubiņos
-
1/4 glāze Svaigs koriandrssasmalcināts
-
1 glāze Laima sula
Apraksts
Grillēta vista ar citronu, ķiplokiem un ananāsu salsu ir ātra un vienkārši pagatavojama, lieliski piemērota maltītei karstā vasaras dienā!
Soļi
1
Paveikts
|
8x8 cepšanas traukā (vai līdzīga izmēra traukā) sakuļ olīveļļu, citronu sulu, sojas mērci, ķiplokus, oregano, sāli un piparus. |
2
Paveikts
|
Pievieno vistas krūtiņas un pāris reizes apviļā tā, lai tās ir viscaur pārklātas ar marinādi. |
3
Paveikts
|
Uzliek traukam vāku un marinē vistu no 30 minūtēm līdz 2 stundām. |
4
Paveikts
|
Uzkarsē vidēji karstu grilu, apmēram līdz 190 grādiem. |
5
Paveikts
|
Ņem vistas gabaliņus, notecina lieko marinādi un liek uz grila. |
6
Paveikts
|
Aizver grilam vāku un ļauj vistai gatavoties 6-8 minūtes vistas vienai pusei, tad apgriež uz otru pusi un gatavo vēl 6-8 minūtes. |
7
Paveikts
|
Kad vista ir apcepusies, ņem gaļu nost no grila, apsedz ar foliju un ļauj tai pastāvēt 5 minūtes. |
8
Paveikts
|
Tikmēr gatavo salsuVidēja izmēra bļodā liek ananāsus, sarkanos piparus, sarkano sīpolu, koriandru un laima sulu. |
9
Paveikts
|
Pasniedz kopā ar vistu. |