Kā labāk uzglabāt pārtikas produktus?
Vai citreiz nepieķer sevi pie domas, ka nezini, kur īsti katru dārzeni likt? Gatavosim.lv nāk palīgā!
Tomātiem nepatīk vēsums!
Tomāti labāk saglabājas un nezaudē smaržu un garšu, ja tos novieto istabas temperatūrā – ledusskapī tiem nav vietas. Tā kā tomāti izdala vielas, kas nepatīk citiem dārzeņiem, tie virtuvē jāuzglabā atsevišķi, citādi, piemēram, gurķi strauji kļūst dzeltenīgi, bet puķkāposti – mīksti.
Starp citu, izmēģini pagatavot Vistu paprikas un tomātu mērcē! Nenožēlosi!
Šampinjonus nevajag mazgāt!
Šampinjoniem nepatīk mitrums, tādēļ tos labāk notīrīt ar suku vai otiņu. Netīrumus, kas ciešāk pieķērušies, var noberzt ar papīra dvieli. Pēc tam šampinjonus ievieto papīra turzā vai kartona kastītē (neatstāj veikalā safasētajās plastmasas kastēs ar plēvi virsū) un liek ledusskapja dārzeņu nodalījumā. Tur šampinjoni saglabājas svaigi trīs, četras dienas.
Ja šampinjonu derīguma termiņš strauji tuvojas beigām, noteikti izmēģini pagatavot Picu ar šķiņķi, ananāsiem un šampinjoniem!
Puravi jāuzglabā ar visiem lakstiem
Puravus pirms likšanas ledusskapī nevajag apgriezt, jo citādi izdalīsies ēteriskās eļļas un radīsies nepatīkams aromāts, bet pašu puravi iegūs rūgtenu piegaršu.
Meža gaļai noteikti piestāvēs purava saknes, izmēģini šo recepti – Sautēta marinētas briežu gaļa ar burkāniem!
Paprikas pākstīm nepieciešams viegli atverams maisiņš
Paprikas pākstis ilgāk saglabājas svaigas, ja tās ievieto speciālajā pārtikas produktu maisiņā, kuram atstāj vaļā nelielu spraudziņu. Līdz ar to saglabāsies pietiekams mitruma daudzums, bet uz maisiņa sienām un pašām pākstīm nekrāsies ūdens pilītes.
Kādam ēdienam noteikti piestāvēs paprika? Dārzeņu sautējumam ar cūkgaļas ribiņām, protams!
Siers ar pelējumu jeb tā dēvētais zilais siers jāuzglabā atsevišķi
Ja zilo sieru uzglabā kopā ar citām siera šķirnēm, tad pelējums pārmetas arī uz tām un sabojā gan garšu, gan kvalitāti. Tāpēc zilo sieru uzglabā vai nu ietītu speciālajā siera papīrā vai arī ieliktu atsevišķā siera traukā.
Redīsiem un burkāniem der polietilēna maisiņi
Redīsus un burkānus ieteicams ievietot maisiņos ar caurumiņiem un tad uzglabāt ledusskapī dārzeņu nodalījumā. Jāatceras gan, ka pirms tam jānogriež zaļās lapas un kāti, jo tie izsūc no saknēm mitrumu un tās straujāk sažūst.
Vai kādreiz esat mēģinājuši pierīvēt burkānus kartupeļu pankūkām? Laiks izmēģināt!
Salātiem arī ir vieta ledusskapī
Lapu salātus, ievietotus plastmasas maisiņā, var vienu divas dienas uzglabāt ledusskapī. Maisiņā vēlams ielikt samitrinātu papīra dvieli, lai salātiem tiktu nedaudz mitruma. Vēl viena iespēja – salātus noskalo, cītīgi nopurina un ieliek plastmasas traukā, kas domāts ilgākai pārtikas produktu uzglabāšanai.