Produkti
- 250 g Auzu pārslas
- 50 g Saulespuķu sēklas
- 50 g Ķirbju sēklas
- 2 ēd. k. Kokosriekstu eļļa
- 3 ēd. k. Medus
- 2 tējk. Agaves sīrups
- 30 g Sukādes
- 30 g Valrieksti
- 30 g Lazdu rieksti
- 30 g Ciedru rieksti
- 30 g Mandeles
Apraksts
Garda, mājās gatavota granola ir lieliska ideja ne tikai uzkodai, bet arī spēcinošai brokastu maltītei! Granolu vari baudīt ar dažādām piedevām pēc izvēles, piemēram, svaigiem augļiem, ogām, pienu vai jogurtu. Pēc pagatavošanas granolu ber slēgtā stikla traukā un uzglabā istabas temperatūrā. Ieteikums par kokosriekstu eļļas izmantošanu: ja netīk kokosriekstu smarža ēdienos, tad noteikti iesakām izmantot rafinētu eļļu, jo nerafinētai eļļai piemīt salds kokosriekstu aromāts.
Soļi
1 Paveikts | Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādu temperatūrai. |
2 Paveikts | Bļodā sajauc auzu pārslas, ķirbju sēklas un saulespuķu sēklas. |
3 Paveikts | Nelielā katliņā ielej kokosriekstu eļļu, medu un agaves sīrupu. Silda uz lēnas uguns un rūpīgi maisa, līdz kokosriekstu eļļa ir pilnībā izkususi un maisījums kļūst viendabīgs. Ņem vērā, ka šķidrums sildīšanas procesā nedrīkst sākt vārīties! |
4 Paveikts | Silto maisījumu pievieno iepriekš sagatavotajam auzu pārslu un sēklu maisījumam. Rūpīgi samaisa ar rokām. |
5 Paveikts | Sagatavoto maisījumu izliek plānā kārtā uz cepešpannā ieklāta cepampapīra. |
6 Paveikts | Granolu cep cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā apmēram 1 stundu, apmaisot ik pēc 10 minūtēm. Granola ir gatava, tiklīdz tā kļūst zeltaini brūna. |
7 Paveikts | Granolu atdzesē un pasniedz ar jogurtu, pienu vai svaigiem augļiem. Labu apetīti! |