0 0
Kraukšķīga granola ar kokosriekstu eļļu

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
250 g Auzu pārslas
50 g Saulespuķu sēklas
50 g Ķirbju sēklas
2 ēd. k. Kokosriekstu eļļa
3 ēd. k. Medus
2 tējk. Agaves sīrups
30 g Sukādes
30 g Valrieksti
30 g Lazdu rieksti
30 g Ciedru rieksti
30 g Mandeles

Kraukšķīga granola ar kokosriekstu eļļu

  • 90 min.
  • Porcijas 6
  • Viegli

Produkti

Apraksts

Dalīties

Garda, mājās gatavota granola ir lieliska ideja ne tikai uzkodai, bet arī spēcinošai brokastu maltītei! Granolu vari baudīt ar dažādām piedevām pēc izvēles, piemēram, svaigiem augļiem, ogām, pienu vai jogurtu. Pēc pagatavošanas granolu ber slēgtā stikla traukā un uzglabā istabas temperatūrā. Ieteikums par kokosriekstu eļļas izmantošanu: ja netīk kokosriekstu smarža ēdienos, tad noteikti iesakām izmantot rafinētu eļļu, jo nerafinētai eļļai piemīt salds kokosriekstu aromāts.

Soļi

1
Paveikts

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādu temperatūrai.

2
Paveikts

Bļodā sajauc auzu pārslas, ķirbju sēklas un saulespuķu sēklas.

3
Paveikts

Nelielā katliņā ielej kokosriekstu eļļu, medu un agaves sīrupu. Silda uz lēnas uguns un rūpīgi maisa, līdz kokosriekstu eļļa ir pilnībā izkususi un maisījums kļūst viendabīgs. Ņem vērā, ka šķidrums sildīšanas procesā nedrīkst sākt vārīties!

4
Paveikts

Silto maisījumu pievieno iepriekš sagatavotajam auzu pārslu un sēklu maisījumam. Rūpīgi samaisa ar rokām.

5
Paveikts

Sagatavoto maisījumu izliek plānā kārtā uz cepešpannā ieklāta cepampapīra.

6
Paveikts

Granolu cep cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā apmēram 1 stundu, apmaisot ik pēc 10 minūtēm. Granola ir gatava, tiklīdz tā kļūst zeltaini brūna.

7
Paveikts

Granolu atdzesē un pasniedz ar jogurtu, pienu vai svaigiem augļiem. Labu apetīti!

iepriekšējais
Iebiezinātā piena kūka
Čia sēklu pudiņš
nākamais
Čia sēklu pudiņš ar mango
iepriekšējais
Iebiezinātā piena kūka
Čia sēklu pudiņš
nākamais
Čia sēklu pudiņš ar mango