0 0
Sautēta marinētā briežu gaļa ar burkāniem

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
2 kg Aļņa gaļa Ja gaļa ir mazāk par 2 kg, tad arī marinādes sastāvdaļas liek proporcionāli mazāk
1 ēd.k. Kviešu milti
3 ēd.k. Skābais krējums
Vīna etiķa marinādei
1 l Sarkanvīna etiķis
1 l Ūdens
2 Sīpols(i)
1 Burkāns(i) 1 liels vai pāris mazi
3 Krustnagliņas
2 Lauru lapa(s)
1 Pētersīļa sakne
15 Melnie pipari
Sāls
Muskatrieksts Pavisam nedaudz

Sautēta marinētā briežu gaļa ar burkāniem

  • 120 min.
  • Porcijas 8
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

  • Vīna etiķa marinādei

Apraksts

Dalīties

Ar meža gaļu ir jāapietas ļoti uzmanīgi, tā ir jāsutina vai jācep vismaz 1,5 h, atkarībā no konkrētā dzīvnieka gaļas. Mežacūkas gaļu ir jāgatavo vismaz 2 h, savukārt aļņa vai brieža gaļu mazliet mazāk – 1,5 h.

Sanāks ļoti garšīgi un pikanti!

Soļi

1
Paveikts

Marinādes pagatavošana

Saknes sasmalcina un kopā ar ūdeni, etiķi un garšvielām uzvāra. Gaļu sagriež gabaliņos un marinādi vēl karstu lej virsū. Gaļu marinē 1 – 2 dienas.

2
Paveikts

Kad gaļa iemarinējusies, gaļu nosusina (marinādi nokāš un saglabā) un liek ietaukotā cepamtraukā cepties. Kad gaļa nedaudz apcepusies, uzkaisa 1 ēdamkaroti miltu. Apcep, līdz gaļa ir apbrūnējusi, tad lej virsū izkāsto marinādi un sautē apmēram 1,5 h, ik pa laikam apmaisot.

3
Paveikts

Kad gaļa 1,5 h ir sautējusies, liek klāt no marinādes izkāstos burkānus un sīpolus. Sautē vēl 15 min. Beigās gaļai pievieno krējumu.

4
Paveikts

Sautējumu ēdu ar vārītiem kartupeļiem un svaigi skābētiem gurķīšiem.

Kartupeļi. Recepte
iepriekšējais
Krāsnī cepti kartupeļi
Tunča salāti, Sarkans šķīvis, Recepte
nākamais
Pikantie tunča salāti
Kartupeļi. Recepte
iepriekšējais
Krāsnī cepti kartupeļi
Tunča salāti, Sarkans šķīvis, Recepte
nākamais
Pikantie tunča salāti