Produkti
-
2 kg Aļņa gaļaJa gaļa ir mazāk par 2 kg, tad arī marinādes sastāvdaļas liek proporcionāli mazāk
-
1 ēd.k. Kviešu milti
-
3 ēd.k. Skābais krējums
-
Vīna etiķa marinādei
-
1 l Sarkanvīna etiķis
-
1 l Ūdens
-
2 Sīpols(i)
-
1 Burkāns(i)1 liels vai pāris mazi
-
3 Krustnagliņas
-
2 Lauru lapa(s)
-
1 Pētersīļa sakne
-
15 Melnie pipari
-
Sāls
-
MuskatriekstsPavisam nedaudz
Apraksts
Ar meža gaļu ir jāapietas ļoti uzmanīgi, tā ir jāsutina vai jācep vismaz 1,5 h, atkarībā no konkrētā dzīvnieka gaļas. Mežacūkas gaļu ir jāgatavo vismaz 2 h, savukārt aļņa vai brieža gaļu mazliet mazāk – 1,5 h.
Sanāks ļoti garšīgi un pikanti!
Soļi
1
Paveikts
|
Marinādes pagatavošanaSaknes sasmalcina un kopā ar ūdeni, etiķi un garšvielām uzvāra. Gaļu sagriež gabaliņos un marinādi vēl karstu lej virsū. Gaļu marinē 1 – 2 dienas. |
2
Paveikts
|
Kad gaļa iemarinējusies, gaļu nosusina (marinādi nokāš un saglabā) un liek ietaukotā cepamtraukā cepties. Kad gaļa nedaudz apcepusies, uzkaisa 1 ēdamkaroti miltu. Apcep, līdz gaļa ir apbrūnējusi, tad lej virsū izkāsto marinādi un sautē apmēram 1,5 h, ik pa laikam apmaisot. |
3
Paveikts
|
Kad gaļa 1,5 h ir sautējusies, liek klāt no marinādes izkāstos burkānus un sīpolus. Sautē vēl 15 min. Beigās gaļai pievieno krējumu. |
4
Paveikts
|
Sautējumu ēdu ar vārītiem kartupeļiem un svaigi skābētiem gurķīšiem. |