Produkti
- 2 kg Aļņa gaļaJa gaļa ir mazāk par 2 kg, tad arī marinādes sastāvdaļas liek proporcionāli mazāk
- 1 ēd.k. Kviešu milti
- 3 ēd.k. Skābais krējums
Vīna etiķa marinādei
- 1 l Sarkanvīna etiķis
- 1 l Ūdens
- 2 Sīpols(i)
- 1 Burkāns(i)1 liels vai pāris mazi
- 3 Krustnagliņas
- 2 Lauru lapa(s)
- 1 Pētersīļa sakne
- 15 Melnie pipari
- Sāls
- MuskatriekstsPavisam nedaudz
Apraksts
Ar meža gaļu ir jāapietas ļoti uzmanīgi, tā ir jāsutina vai jācep vismaz 1,5 h, atkarībā no konkrētā dzīvnieka gaļas. Mežacūkas gaļu ir jāgatavo vismaz 2 h, savukārt aļņa vai brieža gaļu mazliet mazāk – 1,5 h.
Sanāks ļoti garšīgi un pikanti!
Soļi
1 Paveikts | Marinādes pagatavošanaSaknes sasmalcina un kopā ar ūdeni, etiķi un garšvielām uzvāra. Gaļu sagriež gabaliņos un marinādi vēl karstu lej virsū. Gaļu marinē 1 – 2 dienas. |
2 Paveikts | Kad gaļa iemarinējusies, gaļu nosusina (marinādi nokāš un saglabā) un liek ietaukotā cepamtraukā cepties. Kad gaļa nedaudz apcepusies, uzkaisa 1 ēdamkaroti miltu. Apcep, līdz gaļa ir apbrūnējusi, tad lej virsū izkāsto marinādi un sautē apmēram 1,5 h, ik pa laikam apmaisot. |
3 Paveikts | Kad gaļa 1,5 h ir sautējusies, liek klāt no marinādes izkāstos burkānus un sīpolus. Sautē vēl 15 min. Beigās gaļai pievieno krējumu. |
4 Paveikts | Sautējumu ēdu ar vārītiem kartupeļiem un svaigi skābētiem gurķīšiem. |