0 0
Sautēta marinētas briežu gaļa ar burkāniem

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

Norādītās porcijas
2 kg. Aļņa gaļa Ja gaļa ir mazāk par 2 kg, tad arī marinādes sastāvdaļas liek proporcionāli mazāk
1 ēd.k. Kviešu milti
3 ēd.k. Skābais krējums
Vīna etiķa marinādei
1 l. Sarkanvīna etiķis
1 l. Ūdens
2 Sīpols(i)
1 Burkāns(i) 1 liels vai pāris mazi
3 Krustnagliņas
2 Lauru lapa(s)
1 Pētersīļa sakne
15 Melnie pipari
Sāls
Muskatrieksts Pavisam nedaudz

Sautēta marinētas briežu gaļa ar burkāniem

  • 120 min.
  • Porcijas 8
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

  • Vīna etiķa marinādei

Apraksts

Dalīties

Ar meža gaļu ir jāapietas ļoti uzmanīgi, tā ir jāsutina vai jācep vismaz 1,5 h, atkarībā no konkrētā dzīvnieka gaļas. Mežacūkas gaļu ir jāgatavo vismaz 2 h, savukārt aļņa vai brieža gaļu mazliet mazāk – 1,5 h.

Sanāks ļoti garšīgi un pikanti!

Soļi

1
Paveikts

Marinādes pagatavošana

Saknes sasmalcina un kopā ar ūdeni, etiķi un garšvielām uzvāra. Gaļu sagriež gabaliņos un marinādi vēl karstu lej virsū. Gaļu marinē 1 – 2 dienas.

2
Paveikts

Kad gaļa iemarinējusies, gaļu nosusina (marinādi nokāš un saglabā) un liek ietaukotā cepamtraukā cepties. Kad gaļa nedaudz apcepusies, uzkaisa 1 ēdamkaroti miltu. Apcep, līdz gaļa ir apbrūnējusi, tad lej virsū izkāsto marinādi un sautē apmēram 1,5 h, ik pa laikam apmaisot.

3
Paveikts

Kad gaļa 1,5 h ir sautējusies, liek klāt no marinādes izkāstos burkānus un sīpolus. Sautē vēl 15 min. Beigās gaļai pievieno krējumu.

4
Paveikts

Sautējumu ēdu ar vārītiem kartupeļiem un svaigi skābētiem gurķīšiem.

Gatavosim.lv

iepriekšējais
Krāsnī cepti kartupeļi
nākamais
Pikantie tunča salāti
iepriekšējais
Krāsnī cepti kartupeļi
nākamais
Pikantie tunča salāti