Produkti
- 4 Kartupeļi (lis)Vārīti
- 5-6 Marinēts siļķu rolmopsis (ši)
- 1 Baltais sīpols
- 2 glāzes Majonēze
- 4 nelielas Biete(s)Vārītas
- 4 Vistu ola(s)Vārītas
Apraksts
Šī ir tradicionāla siļķes kažokā recepte, bet tieši tāpēc – pārbaudīta vērtība. Iesakam to pagatavot mājās pašiem, jo tad ir iespējams variēt ar sastāvdaļām pēc sirds patikas un skaidri zināt – no kā tad tas kažoks sastāv.
Soļi
1 Paveikts | Ņem trauku, kurā tiks gatavoti salāti. Visas sastāvdaļas ir sadala tik vienādās daļās, cik kārtas vēlēsieties. |
2 Paveikts | Ņem 2 vārītus kartupeļus, sagriež nelielos gabaliņos un kārto pa visu trauka dibenu. Pāri tam klāj krējumu sajauktu ar majonēzi. |
3 Paveikts | Tālāk ņem sīpolu. Pusi no tā tāpat sagriež sīkos gabaliņos un kārto virsū kartupeļiem. |
4 Paveikts | Virs sīpola nākamo kārtu liek siļķi. 2 – 3 gabaliņus smalki sagriež un kārto traukā. |
5 Paveikts | Ņem 2 vārītas bietes, sarīvē un klāj virs siļķes. |
6 Paveikts | Tad sīki sagrieztas 2 vārītas olas. |
7 Paveikts | Tad atkal majonēzi, atlikušos kartupeļus, sīpolus, siļķi, bieti. Pēdējai kārtai pāri liek majonēzi ar krējumu un pārkaisām ar gabaliņos sagrieztām 2 vārītām olām, sāli, pipariem vai citām garšvielām pēc sirds patikas! |