0 0
Vegānais turku zirņu Jāņu siers

Dalīties sociālajos tīklos

Vai dalīties nokopējot šo saiti

Produkti

1 glāze Zirņu miltu
5 glāzes Ūdens
1 tējk. Kokosriekstu eļļa
1 tējk. Kurkuma
Garšvielas pēc izvēles piemēram, sinepju sēklas, muskatrieksts, citronpipari, ingvera pulveris

Vegānais turku zirņu Jāņu siers

Receptes īpašības
  • Vegānisks
  • Vid. Sarežģītība

Produkti

Apraksts

Dalīties

Ja esi atteicies no dzīvnieku izcelsmes produktu lietošanas uzturā, bet šķiet, ka Līgo svētki bez Jāņu siera nav pilnīgi, tad nebēdā! Pagatavo šo lielisko vegāno Jāņu siera alternatīvu no turku zirņiem! 🧀🌿

Soļi

1
Paveikts

Zirņu miltus aplej ar 5 glāzēm ūdens un atstāj uz 12 h.

2
Paveikts

Pēc 12 h, kad ūdens ir kļuvis dzeltenīgs, nolej aptuveni 1,5 glāzes no šķidruma nost, bet atlikušo šķidrumu pārlej katlā, kurā gatavosim sieru.

3
Paveikts

Tikmēr, atsevišķi no pārējām sastāvdaļām, kokosriekstu eļļā apcep izvēlētās garšvielas.

4
Paveikts

Tad vārA no zirņu miltiem atlieto ūdeni un pievieno visas izvēlētās garšvielas un kokosriekstu eļļu. Ik pa brīdiM apmaisot, šķidrumu vārA 30 min, līdz tas sāk nedaudz sabiezēt. Tad pievieno atlikušo izmērcēto turku zirņu miltu masu un turpinA vārīt 10 min, līdz izveidojas bieza, viendabīga masa.

5
Paveikts

Pēc tam siera masu ielej traukā, zem tā novieto dvieli, kas uzsūks lieko šķidrumu. Dvieļa malas aizklāj ciet un sieram uzliek slogu. Sieru atstāj istabas temperatūrā uz 8 h, lai tas atdzistu, izdalītu lieko šķidrumu un savilktos ar garšvielām.

6
Paveikts

Gatavo Jāņu vegāno sieru var izmantot gan kā uzkodu, gan kā piedevu kopā ar salātiem.

avokado smūtijs, gatavosim.lv, receptes
iepriekšējais
Avokado un laima smūtijs
Biešu krēms, gatavosim.lv, receptes
nākamais
Sarkano bietīšu un svaigā siera krēms
avokado smūtijs, gatavosim.lv, receptes
iepriekšējais
Avokado un laima smūtijs
Biešu krēms, gatavosim.lv, receptes
nākamais
Sarkano bietīšu un svaigā siera krēms