Produkti
-
1 glāze Zirņu miltu
-
5 glāzes Ūdens
-
1 tējk. Kokosriekstu eļļa
-
1 tējk. Kurkuma
-
Garšvielas pēc izvēlespiemēram, sinepju sēklas, muskatrieksts, citronpipari, ingvera pulveris
Apraksts
Ja esi atteicies no dzīvnieku izcelsmes produktu lietošanas uzturā, bet šķiet, ka Līgo svētki bez Jāņu siera nav pilnīgi, tad nebēdā! Pagatavo šo lielisko vegāno Jāņu siera alternatīvu no turku zirņiem! 🧀🌿
Soļi
1
Paveikts
|
Zirņu miltus aplej ar 5 glāzēm ūdens un atstāj uz 12 h. |
2
Paveikts
|
Pēc 12 h, kad ūdens ir kļuvis dzeltenīgs, nolej aptuveni 1,5 glāzes no šķidruma nost, bet atlikušo šķidrumu pārlej katlā, kurā gatavosim sieru. |
3
Paveikts
|
Tikmēr, atsevišķi no pārējām sastāvdaļām, kokosriekstu eļļā apcep izvēlētās garšvielas. |
4
Paveikts
|
Tad vārA no zirņu miltiem atlieto ūdeni un pievieno visas izvēlētās garšvielas un kokosriekstu eļļu. Ik pa brīdiM apmaisot, šķidrumu vārA 30 min, līdz tas sāk nedaudz sabiezēt. Tad pievieno atlikušo izmērcēto turku zirņu miltu masu un turpinA vārīt 10 min, līdz izveidojas bieza, viendabīga masa. |
5
Paveikts
|
Pēc tam siera masu ielej traukā, zem tā novieto dvieli, kas uzsūks lieko šķidrumu. Dvieļa malas aizklāj ciet un sieram uzliek slogu. Sieru atstāj istabas temperatūrā uz 8 h, lai tas atdzistu, izdalītu lieko šķidrumu un savilktos ar garšvielām. |
6
Paveikts
|
Gatavo Jāņu vegāno sieru var izmantot gan kā uzkodu, gan kā piedevu kopā ar salātiem. |