Produkti
- 170 g Tumšā šokolādeVegāniska (mēs izmantojam šokolādi ar 70% kakao saturu)
- 1 Avokado
- 1/2 tējk. Vaniļas ekstrakts
- 3 ēd. k. Kakao pulveris
- Sāls
Apraksts
Šokolādes un avokado trifeles – gardums, ko novērtēs ikviens šokolādes un saldumu cienītājs! Lai arī parasti trifeļu pagatavošanā tiek izmantots saldais krējums vai sviests, šoreiz ne viens, ne otrs nebūs nepieciešams. Lai aizvietotu minētos piena produktus, šajā receptē liksim lietā avokado – tas piešķirs ne tikai maigu garšu, bet arī krēmīgu konsistenci! No minēto sastāvdaļu daudzuma varēsi pagatavot aptuveni 12 trifeles.
Soļi
1 Paveikts | Izkausē šokolādi ūdens peldē, pievieno vaniļas ekstraktu un šķipsniņu sāls. |
2 Paveikts | Avokado notīra un tā mīkstumu saspiež ar dakšiņu vai sablendē, līdz tiek iegūts viendabīgas konsistences biezenis. |
3 Paveikts | Avokado biezeni pievieno izkausētajai šokolādei un rūpīgi maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Sagatavoto masu ievieto ledusskapī uz apmēram 1 stundu vai līdz brīdim, kad tā kļūst samērā stingra. |
4 Paveikts | Kad masa ir atdzesēta, ar ēdamkarotes vai neliela izmēra saldējuma karotes palīdzību veido bumbiņas, pēc tam tās saveļ starp plaukstām, iegūstot glītu, apaļu trifeļu formu. |
5 Paveikts | Nelielā bļodiņā vai šķīvī ieber kakao pulveri un katru trifeli rūpīgi apviļā tajā. Trifeles pasniedz istabas temperatūrā, taču ilgākai uzglabāšanai izvēlies ledusskapi, lai trifeles nezaudētu formu un garšu! |